Ελευσίνα: Την καταδίωξε ο πρώην σύντροφός της και την εμβόλισε 7 φορές με το αυτοκίνητό του

Διαβάζεται σε 3'
Περιπολικό της αστυνομίας
Περιπολικό της αστυνομίας EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο 45χρονος καταδίωξε την πρώην σύντροφό του, εμβόλισε το όχημά της ενώ ήταν εν κινήσει και στη συνέχεια της επιτέθηκε σωματικά, τραυματίζοντάς την. Ο δράστης συνελήφθη.

Εφιαλτικές στιγμές έζησε μία 45χρονη από τον 44χρονο πρώην σύντροφό της. Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη 13 Μαρτίου, όταν το θύμα πήγε στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας και κατέθεσε κατά του πρώην συντρόφου της για «Απειλή με τη μέθοδο της διαρκούς παρακολούθησης και της επιδίωξης συνεχούς επαφής κατ’ εξακολούθηση» και «Φθορά Ξένης Ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση» πράξεις που έλαβαν χώρα στις 9 και στις 12 και στις 13 Μαρτίου, αλλά και τον περασμένο Φεβρουάριο, στον Ασπρόπυργο, στη θέση Ήμερος Τόπος. Ακολούθως, εκδόθηκαν αναζητήσεις από την Αστυνομία για την σύλληψή του.

Το απόγευμα της επόμενης ημέρας μετέβη και πάλι στην ίδια Υπηρεσία και κατήγγειλε νέες αξιόποινες σε βάρος της πράξεις από τον δράστη.

Ειδικότερα, μετέβη στην οικία της, κατά την ώρα που η ίδια αναχωρούσε για την εργασία της, την καταδίωξε με το όχημα του, στην Παραλιακή Οδό Ελευσίνας, όπου εμβόλισε το όχημα της –στην πλευρά του οδηγού- με δόλο, τουλάχιστον 6 – 7 φορές ενώ ευρίσκονταν εν κινήσει και κατάφερε να την βγάλει πολλές φορές εκτός πορείας, χωρίς ευτυχώς το θύμα να τραυματιστεί.

Όταν, εκείνη σταμάτησε την πορεία της, ο δράστης εξήλθε του οχήματος του και προσεγγίζοντας το δικό της, έριξε τρεις γροθιές στο παράθυρο του οδηγού ενώ παράλληλα εξαπέλυε απειλές σε βάρος της. Το θύμα συνέχισε την πορεία της και στάθμευσε έπειτα επί της οδού Ωκεανίδων, όπου ο δράστης την ακολούθησε και της επιτέθηκε ασκώντας βία σε βάρος της, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Έφτασε στο σημείο μάλιστα να αφαιρέσει από το όχημα της το κινητό της τηλέφωνο και αφού επιβιβάστηκε στο όχημα του διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο δράστης εισήλθε σε λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραβιάζοντας προσωπικά της δεδομένα καθώς επίσης εισήλθε στην εφαρμογή του e-banking της, αφαιρώντας της 350 ευρώ.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.Α.Σ., κατόπιν αναζητήσεων για τον εντοπισμό του δράστης αργότερα το πρωί, τον εντόπισαν με το αυτοκίνητό του να προσπαθεί να διαφύγει από την Ελευσίνα.

Σε σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα παραβιάζοντας ερυθρούς σηματοδότες, πινακίδες «STOP», με επικίνδυνους ελιγμούς, δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Τελικά, επί της οδού Φιλικών και ενώ προσπάθησε να διαφύγει πεζός, συνελήφθη παρ’ ότι αντιστάθηκε σθεναρά κατά την δέσμευσή του.

Κατόπιν όλων αυτών ο δράστης συνελήφθη για «Απειλή με τη μέθοδο της διαρκούς παρακολούθησης και της επιδίωξης συνεχούς επαφής κατ’ εξακολούθηση», «Φθορά Ξένης Ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση», «Απόπειρα Ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης», «Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη», «Κλοπή», «Απάτη με υπολογιστή», παράβαση του Νόμου περί «Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα,», «Επικίνδυνη οδήγηση», «Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων», «Απείθεια» και «Περί όπλων».

Ο θρασύτατος δράστης υπέβαλε και εκείνος μήνυση σε βάρος του θύματός του μεταξύ άλλων για «Ψευδή Καταμήνυση» και βεβαίως με εντολή εισαγγελέα το θύμα αφέθηκε ελεύθερη και εκείνος οδηγήθηκε αρμοδίως. Εντός του οχήματος του, κατά τη σχετική έρευνα, ανευρέθησαν το κινητό της και ένας χαρτοκόπτης μεταλλικός συνολικού μήκους 17 εκ.– με τον οποίο κατά δήλωση του θύματος είχε προκαλέσει φθορές στο όχημα της – τα οποία κατεσχέθησαν ως πειστήρια, ενώ το κινητό αποδόθηκε πίσω στην 45χρονη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα