Ελεύθεροι αστυνομικός και επιχειρηματίας για εξαπάτηση κοινού

Διαβάζεται σε 3'
Αστυνομία
Αστυνομία Eurokinissi

Ελεύθεροι με τους όρους της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγύησης αφέθηκαν οι δύο πρωταγωνιστές σε απάτη με “ρύθμιση εξωδικαστικού συμβιβασμού”

Ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους, ο επιχειρηματίας και ο αστυνομικός, που φέρονται να ήταν πρωταγωνιστές σε απάτη με «ρύθμιση εξωδικαστικού συμβιβασμού».

Στους δύο κατηγορούμενους που εμφανίζονται να εξαπατούσαν καταναλωτές, επιβλήθηκαν οι όροι της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγύησης. Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας καλείται να καταβάλει το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ και ο αστυνομικός των 3 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί, κατά περίσταση ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (συμμορία), απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, ο επιχειρηματίας φέρεται να υποστήριξε ότι εκτελούσε νόμιμα τις εργασίες που του ανέθεταν οι πελάτες του, προσθέτοντας ότι έχει ολοκληρώσει περίπου 190 υποθέσεις.

Η ανακοίνωση του Εσωτερικών Υποθέσεων για την υπόθεση

“Συνελήφθησαν την Παρασκευή (17/11) από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ιδιώτης και αστυνομικός, κατηγορούμενοι για -κατά περίπτωση- ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, από τη διερεύνηση σχετικής καταγγελίας προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, χρησιμοποιώντας παραπλανητικά τα στοιχεία μεγάλης εταιρίας του εξωτερικού, προσέλκυαν ενδιαφερόμενους πελάτες από όλη τη χώρα, προκειμένου να αναλάβουν ως σύμβουλοι την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, ο ιδιώτης διεύθυνε την εταιρεία με έδρα στην Αθήνα έχοντας αναρτήσει ηλεκτρονική φόρμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να προσελκύσει πελάτες ενώ ο αστυνομικός παρουσιαζόταν ως οικονομολόγος – δικηγόρος πραγματοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις με τους πελάτες ακόμα και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων.

Αφού έπειθαν τα θύματά τους, ζητούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, συνάπτοντας σχετική σύμβαση ανάληψης της διαδικασίας, ενώ δεν προέβαιναν στις ενέργειες που είχαν συμφωνήσει.

Μάλιστα ο αστυνομικός, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την υψηλή αμοιβή που ζητούσε, παρουσίαζε ότι η εταιρεία ιδιοκτησίας του συγκατηγορούμενού του, παρέχει «premium» υπηρεσίες, αποκομίζοντας έτσι αρκετά υψηλά χρηματικά ποσά, ενώ ζητούσε ακόμα και κωδικούς taxisnet των θυμάτων, παρότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο για τη διαδικασία.

Η αμοιβή του γινόταν με ποσοστά ανά προκαταβολή που κατέβαλε ο εκάστοτε πελάτης, με τον οποίο η εταιρεία σύναπτε σύμβαση ενώ το συνολικό του μηνιαίο εισόδημα ανερχόταν περίπου σε 3.000- ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, χώρους εργασίας καθώς και από την κατοχή των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων,βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κινητά τηλέφωνα,
  • 32.250 ευρώ,
  • πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,
  • υπολογιστές
  • χειρόγραφες σημειώσεις και
  • όχημα, προκειμένου ελεγχθεί η νομιμότητά του ως προς την εισαγωγή και κυκλοφορία του στην ελληνική επικράτεια.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 8 περιπτώσεις απάτης, για τις οποίες οι κατηγορούμενοι αποσπούσαν ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 30.000 ευρώ, αποκομίζοντας από το 2021 συνολικά 73.550 ευρώ.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του ιδιώτη εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης, κακοποίηση ζώων, συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, απάτη, αντιποίηση Αρχής, δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα