Έλενα Ακρίτα για Αδύναμο Κρίκο: “Στα τόσα χρόνια καριέρας δεν μίσησα ποτέ κάτι περισσότερο από αυτό το τηλεπαιχνίδι”

Έλενα Ακρίτα για Αδύναμο Κρίκο: “Στα τόσα χρόνια καριέρας δεν μίσησα ποτέ κάτι περισσότερο από αυτό το τηλεπαιχνίδι”

Μαύρα ρούχα, ειρωνικό προσωπείο και ένας στόχος: Ο διασυρμός παικτών για μία λανθασμένη απάντηση. Η Έλενα Ακρίτα θυμάται την περίοδο όπου παρουσίαζε το γνωστό τηλεπαιχνίδι, αποκαλύπτοντας τους όρους στο συμβόλαιο και την κακοποιητική εικόνα που δημιουργούσαν.

Η Έλενα Ακρίτα στο 49ο επεισόδιο του Podcast, μιλάει για το βιβλίο της “Μαμά χωρίς χέρια”, τη μάχη με την κατάθλιψη και την αϋπνία, τον εθισμό στα υπνωτικά χάπια και τον αδύναμο κρίκο.

Σχετικά με το γνωστό τηλεπαιχνίδι μάλιστα, η διακεκριμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας, θυμάται την περίοδο που κλήθηκε η ίδια να το παρουσιάσει λέγοντας:

Έβαλα τα χεράκια μου και έβγαλα τα ματάκια μου. Μου το πρότειναν από το MEGA και το βρήκα διασκεδαστικό. Τους είχε κοστίσει μία περιουσία γιατί τα δικαιώματα τα αγόρασαν από το BBC. Τα δικαιώματα, όμως, συνοδεύονταν από πολύ αυστηρούς όρους. Έπρεπε να φοράμε όλοι οι παρουσιαστές του Κρίκου πάντα μαύρα. Έπρεπε να μη γελάμε ποτέ και με τίποτα. Έπρεπε να είμαστε στρυφνοί. Έπρεπε να είμαστε είρωνες και σαρκαστικοί απέναντι στον καημένο τον παίκτη που στεκόταν απέναντί μου. Αυτά ήταν στα συμβόλαια. Μιλάμε για μία τεράστια επιτυχία, που εμένα όμως μου έκανε κακό από πολλές απόψεις. Στην αρχή βρήκα διασκεδαστικό να υποδυθώ έναν κόντρα ρόλο, όμως λίγο αργότερα, αυτό το προσωπείο με τσάκισε. Δεν το άντεχα. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ αυτή την εικόνα που, με τα μάτια του σήμερα, θεωρώ ξεκάθαρα κακοποιητική”, για να προσθέσει:

Είναι μία εκπομπή που χλευάζει και εξευτελίζει παίκτες, που τους διασύρει σε όλη την Ελλάδα επειδή έκαναν ένα ανθρώπινοι λαθάκι ή απάντησαν εσφαλμένα σε μία ερώτηση που ούτε εγώ την ήξερα να την απαντήσω. Τι άλλο είναι, λοιπόν, μία εκπομπή όπου μία ξερόλα παρουσιάστρια , εξοικειωμένη με τα φώτα και τις κάμερες, διαπόμπευε ψαρωμένους ανθρώπους που πρώτη φορά πατούσαν τα πόδια τους σε τηλεοπτικό πλατό και τους ρεζίλευε σε όλη την επικράτεια. Ήταν τέτοια η απέχθειά μου για τον ρόλο, που ύστερα από τις πρώτες εβδομάδες μετά βίας έσερνα τα βήματά μου μέχρι το στούντιο. Ξέρεις τι είναι να βλέπεις τους παίκτες να σε κοιτάζουν γεμάτοι αγωνία κι εσύ να κάνεις τον καμπόσο με ξένα κόλλυβα; Να έχεις δηλαδή μπροστά σου όλες τις απαντήσεις και να πουλάς φούμαρα; Ήμουν σε απόγνωση”.

Ακούστε ολόκληρο το 49ο επεισόδιο του Podcast της Έλενας Ακρίτα:

Ακούστε όλα τα επεισόδια του Podcast της Έλενας Ακρίτα

Η Έλενα Ακρίτα κάθε εβδομάδα αρθρογραφεί και σχολιάζει την επικαιρότητα.
Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή άρθρα της στο News 24/7:

Κάνε εγγραφή στο Podcast της Έλενας Ακρίτα στο Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς πρώτος τα νέα επεισόδια!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα