Ελένη Τοπαλούδη: Το Διδυμότειχο τιμά τη μνήμη της – Δρόμος παίρνει το όνομά της

Ελένη Τοπαλούδη: Το Διδυμότειχο τιμά τη μνήμη της – Δρόμος παίρνει το όνομά της
Η δολοφονημένη Ελένη Τοπαλούδη facebook

Ο Δήμος Διδυμοτείχου τιμά τη μνήμη της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη με τη ονοματοδοσία δρόμου της ιστορικής πόλης.

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες μέρες από τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη από το Διδυμότειχο, κατά την διάρκεια παραμονής της στη Ρόδο ως φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Μεσογειακών Σπουδών.

Η ΕΡΤ Ορεστιάδας συνομίλησε με τον πατέρα της Γιάννη Τοπαλούδη ο οποίος εκμυστηρεύτηκε τις εκδηλώσεις που δρομολογούνται να πραγματοποιηθούν στην μνήμη της, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου μια ημέρα πριν την 25η του ίδιου μήνα, όπου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα κατά της έμφυλης βίας.

Την ημέρα εκείνη έχει προγραμματισθεί να γίνει η ονοματοδοσία κεντρικής οδού της πόλης στο όνομα της αδικοχαμένης Ελένης, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου.

Ταυτόχρονα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης, την οποία φιλοτέχνησε ντόπιος καλλιτέχνης, που θα τοποθετηθεί σε χώρο μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης του Έβρου.

Σε αυτό θα χαραχθούν δυο αποφθέγματα όπως ανέφερε ο πατέρας της Ελένης, το ένα θα είναι απόσπασμα από τα λόγια της Εισαγγελέως, Αριστοτελίας Δόγκα, στο Πρωτόδικο και το δεύτερο θα είναι στίχοι από το τραγούδι «Μαύρο Τριαντάφυλλο», που δημιουργήθηκε για την Ελένη σε στίχους και μουσική, Κώστα Γερμανού, με την συμμετοχή Ελένης Δήμου.

Μια εκδήλωση που θα περιλαμβάνει και άλλες δράσεις στις οποίες θα συμμετέχουν ενεργά Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης «με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους ως αυριανά ενήλικα μέλη της κοινωνίας που θα πάρουν την τύχη της, στα χέρια τους».

Θλιβερή είναι η διαπίστωση σύμφωνα με τον Γιάννη Τοπαλουδη της αύξησης των περιστατικών βίας.

«Αυτοί που αντιδρούν είναι μόνο οι ευαίσθητοι άνθρωποι εκτός των κυβερνώντων σχολιάζει και συνεχίζει «αν θέλαμε να είμαστε ευνομούμενη πολιτεία θα πρέπει πρώτο να έχουμε αυστηρότερες ποινές αν είναι δυνατόν τα 25 χρόνια να μην έχουν εκπτώσεις και δεύτερο να γίνουμε καλύτεροι γονείς».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα