Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 23 Μαΐου

Διαβάζεται σε 2'
Εκκλησάκι
Εκκλησάκι SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Ποια ονόματα περιλαμβάνει σήμερα το εορτολόγιο.

Tο εορτολόγιο σήμερα Πέμπτη (23/5) δεν περιλαμβάνει κάποια γνωστή γιορτή, αλλά έχουν την τιμητική τους οι Μάρτυρες Σέλευκος και Σαλωνάς ο Ρωμαίος, ο Οσιομάρτυρας Λουκάς εν Μυτιλήνη και η Μυροφόρα Μαρία του Κλωπά.

Μάρτυρες Σέλευκος και Σαλωνάς ο Ρωμαίος

Σύμφωνα με το Saint.gr, ο Άγιος Σέλευκος μαρτύρησε αφού τον θανάτωσαν με πριόνισμα και ο Άγιος Σαλωνάς μαρτύρησε δια ξίφους.

Μυροφόρα Μαρία του Κλωπά

Η Αγία Μαρία ήταν σύζυγος του Κλωπά και μια από τις γυναίκες, που ακολούθησαν τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και υπηρετούσαν στο έργο Του. Όταν γινόταν η φρικτή θυσία του Γολγοθά και οι μαθητές κρύβονταν και διασκορπίζονταν, αυτή συμπαρακολουθούσε στον τόπο της καταδίκης και συμπαραστεκόταν στην σταυρική αγωνία και την ταφή έπειτα του Ιησού. Αλλά ήταν και μια από τις μυροφόρες, που ευτύχησε ν’ ακούσει το πρωί της Κυριακής, το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης.

Γιοι της Μαρίας αυτής, ήταν ο Ιωσής και ο Ιάκωβος. Ο τελευταίος συγκαταλέχθηκε μεταξύ των 12 αποστόλων, ονομαζόταν μάλιστα Μικρός για να διακρίνεται από τον άλλο Ιάκωβο τον αδελφό του Ιωάννη του Θεολόγου.

Η Αγία Μαρία, ήταν επίσης παρούσα και κατά την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στο υπερώο. Όταν σχηματίστηκε η πρώτη Εκκλησία στην Ιερουσαλήμ, η Μαρία εξακολούθησε να προσφέρει σ’ αυτή τις υπηρεσίες της, για την επέκταση της αληθινής πίστης και για κάθε καλό και φιλάνθρωπο έργο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα