Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 28 Μαρτίου

Διαβάζεται σε 2'
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 28 Μαρτίου
Εκκλησάκι EUROKINISSI

Ποιοι έχουν σήμερα την τιμητική τους.

Σήμερα στο εορτολόγιο δεν υπάρχουν κάποια ονόματα που να γιορτάζουν, ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας Ηρωδίων επίσκοπος Πατρών και ο Όσιος Ιλαρίων ο νέος, ηγούμενος μονής της Πελεκητής.

Όσιος Ιλαρίων ο Νέος

Ο Όσιος Ιλαρίων διετέλεσε ηγούμενος της μονής Πελεκητής στην Τριγλία και διακρίθηκε για το ασκητικό του ήθος, το φιλόθεο ζήλο του, το χάρισμα της ελεημοσύνης και τους πνευματικούς αγώνες. Γι’ αυτό ο Άγιος Θεός τον προίκισε με το προορατικό χάρισμα. Ο Όσιος κοιμήθηκε με ειρήνη το έτος 754 μ.Χ., όπως αναφέρει το saint.gr.

Άγιος Ηρωδίων ο Απόστολος

O Άγιος Ηρωδίων, ανήκε στο κύκλο των εβδομήκοντα Αποστόλων του Κυρίου. Μετά την ανάληψη του Χριστού, ο Άγιος αφοσιώθηκε στη διάδοση του Ευαγγελίου και υπήρξε συνεργάτης των 12 Αποστόλων και ιδιαίτερα του Απόστολου Πέτρου. Μετά το μαρτυρικό θάνατο του απόστολου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, στην εκκλησία της Πάτρας επίσκοπος έγινε ο Ηρωδίων.

Από τη νέα του θέση έδειξε όλες τις αρετές πού τον κοσμούσαν. Για τη χριστιανική του όμως δράση, συνελήφθη από τούς Ιουδαίους και τούς ειδωλολάτρες. Αφού τον έδειραν άγρια και τον λιθοβόλησαν, στο τέλος τον έσφαξαν με τον πιο ωμό τρόπο. Έτσι με μαρτυρικό τρόπο επισφράγισε την πίστη του στο Σωτήρα και Λυτρωτή του Κύριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα