Βρέθηκε DNA του αδερφού του 18χρονου σε φωτοβολίδα και πυρίτιδα στα χέρια του μάνατζερ – τράπερ

Διαβάζεται σε 3'
ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 18ΧΡΟΝΟΥ
ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 18ΧΡΟΝΟΥ eurokinissi

Σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας εντοπίστηκε το DNA του 16χρονου αδερφού του προφυλακισθέντα για την επίθεση με φωτοβολίδα σε αστυνομικό στον Ρέντη.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων στο Ρέντη, μετά την προφυλάκιση του 18χρονου που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικοό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των αναλύσεων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ αρχίζουν να φωτογραφίζουν τους πρώτους υπόπτους, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του καθοδηγητή κορυφώνονται.

Οι αρχές αφού έλαβαν στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εξετάσεων ήδη έχουν προκύψει κάποιες ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες.

Ειδικά, προέκυψε ταυτοποίηση για τον 16χρονο αδερφό του 18χρονου προφυλακισθέντα, που κλήθηκε πρόσφατα για συμπληρωματική κατάθεση στην Αθλητική Βία, από αποτύπωμα, DNA και πυρίτιδα από στέλεχος εκτοξευτήρα φωτοβολίδας, που τον καθιστά άμεσα εμπλεκόμενο με την επίθεση.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία δεν προτίθεται να προβεί άμεσα σε συλλήψεις, θα ενημερώσει σχετικά την εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή και με αναμένεται τα εντάλματα να εκδοθούν σε φάση μεγαλύτερης ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας, ώστε να έχουν προκύψει και ρόλοι των εμπλεκομένων με τα γεγονότα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος κατά την απολογία του στην ανακρίτρια Πειραιά, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε πάει στο γήπεδο με φίλους και τον αδελφό του όταν κάποια στιγμή είδε πολύ κόσμο να βγαίνει προς τα έξω και από περιέργεια βγήκε και ο ίδιος όπου τον πλησίασε ένα άτομο με κουκούλα fullface και μακριά γένια και του έδωσε μια φωτοβολίδα λέγοντάς του να την πετάξει.

Τόνισε ότι το συγκεκριμένο άτομο του έδειξε πώς λειτουργεί, αλλά όταν την άνοιξε τού έπιασε το χέρι και η φωτοβολίδα έφυγε προς τα κάτω στο έδαφος, έκανε γκελ μπροστά του και πήγε προς την κατεύθυνση του αστυνομικού. Μάλιστα είπε ότι εκείνη την ώρα είδε και άλλη μια φωτοβολίδα να κατευθύνεται προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Φέρεται να υποστήριξε, επίσης, ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει άλλη φορά τέτοιου είδους βεγγαλικό και πρόθεσή του δεν ήταν να την πετάξει εναντίον του αστυνομικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 18χρονος υπέβαλε αίτημα για να υπαχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε διότι δεν μπορούσε να υποβληθεί σε αυτό το δικονομικό στάδιο.

Τέλος εντοπίστηκε πυρίτιδα και στα χέρια ενός 26χρονου, που είναι μάνατζερ τράπερ, και που από την πρώτη στιγμή είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. Τα νέα αυτά στοιχεία τέθηκαν ήδη στη διάθεση των ανακριτικών αρχών και αξιολογούνται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα