Επικίνδυνοι Ρώσοι μαφιόζοι πίσω από τον τραυματισμό 16χρονου πέρυσι στα Καλύβια

Διαβάζεται σε 3'
Αστυνομικές δυνάμεις
Αστυνομικές δυνάμεις (φωτογραφία αρχείου) INTIME

Δύο 16χρονοι περπατούσαν πέρυσι τον Μάρτιο σε δρόμο στα Καλύβια, όταν ξαφνικά βγήκε ένας άνδρας από ένα τζιπ και πυροβόλησε εναντίον τους, τραυματίζοντας τον έναν ανήλικο στο πόδι.

Εξιχνιάστηκε το περιστατικό τραυματισμού ενός 16χρονου νεαρού που έγινε πέρυσι στις 24 Μαρτίου στα Καλύβια, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πόδι από έναν άγνωστο άντρα, ενώ περπατούσε στην περιοχή με έναν συνομήλικό του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για έναν 32χρονο Ουκρανό που εκτελούσε χρέη φύλακα για έναν Ρώσο μαφιόζο που διέμενε στην περιοχή, ο οποίος απασχολούσε στην χώρα του για υποθέσεις ληστειών, εκβιασμών και ανθρωποκτονίας που είχε γίνει το 2012, στο Κίεβο.

Ο δράστης πυροβόλησε εναντίον των παιδιών τη στιγμή που περνούσαν έξω από την βίλα που έμενε ο Ρώσος μαφιόζος, ενώ απλά μιλούσαν μεταξύ τους. Μάλιστα, ο δράστης πριν τραπούν σε φυγή οι νεαροί, προσπάθησε να βάλει δια της βίας το θύμα στο τζιπ του, χωρίς ευτυχώς να το καταφέρει.

Σημειώνεται πως η φωτογραφία του συγκεκριμένου Ρώσου μαφιόζου είχε εντοπιστεί στο κινητό του δολοφονημένου Βασίλη Ρουμπέτη στον Κορυδαλλό, το καλοκαίρι του 2023. Ο συγκεκριμένος αρχιμαφιόζος μπορεί να μην είχε ανακαλυφθεί ανάμεσα στα άτομα που είχε διαπιστώσει η Ασφάλεια πως συμμετείχαν στην αντίπαλη οργάνωση για το λαθρεμπόριο τσιγάρων αποτελούμενη από Ρώσους και ομογενείς από την Ρωσία, ωστόσο από τα στοιχεία αυτά πιθανόν προκύπτει η εμπλοκή του συγκεκριμένου Ρώσου που είχε βρει καταφύγιο με την οικογένειά του στα Καλύβια, με αυτή την οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τότε στο κινητό του Ρουμπέτη είχε βρεθεί η φωτογραφία και ενός άλλου Ρώσου μαφιόζου της ίδιας οργάνωσης. Αυτούς θεωρούσε ο «Ράμπο» υπεύθυνους για την δολοφονία Σκαφτούρου και όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια το πρόσωπο αυτό είχε όντως άμεση εμπλοκή τόσο στην δολοφονία Σκαφτούρου όσο και στη δική του, για τον Ρώσο όμως που προέκυψε από την έρευνα για τα Καλύβια αυτή η διάσταση εξετάζεται.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει για την υπόθεση:

«Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 16χρονου ημεδαπού, η οποία έλαβε χώρα την 24-3-2023 στα Καλύβια Αττικής.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εξερχόμενος από αυτοκίνητο είχε πυροβολήσει σε βάρος 16χρονου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο πόδι.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον χώρο του εγκλήματος και σε συνδυασμό με μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και ειδικές ανακριτικές πράξεις, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορουμένου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 32χρονου υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα