Επίσκεψη Παπανδρέου στη Γυάρο

default image

Συγκλονισμένος από την εικόνα που αντίκρισε στη Γυάρο, την οποία επισκέφθηκε την Παρασκευή, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου

Συγκλονισμένος από την εικόνα που αντίκρισε στη Γυάρο, την οποία επισκέφθηκε την Παρασκευή, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Προσκυνούμε, τόνισε, τον τόπο εξορίας μαρτυρίου και βασανισμού δεκάδων συμπατριωτών μας που αντιστάθηκαν στον αυταρχισμό και το φασισμό ,ενάντια σε εκείνους που θέλησαν να χτυπήσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Όλοι αυτοί, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι αγωνιστές για τη δημοκρατία και την Ελλάδα. Εμείς σήμερα, συνέχισε, αγωνιζόμαστε για μία δίκαιη κοινωνία και δεν ξεχνάμε τους αγώνες και τις θυσίες τους. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη σημερινή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, τονίζοντας ότι η κυπριακή τραγωδία φέρνει στην μνήμη μας τους αγωνιστές, τους αγνοούμενους και όσους χάθηκαν στον αγώνα για μια ελεύθερη Κύπρο. Πρέπει να δικαιώσουμε αυτούς τους αγώνες και να τους συνεχίσουμε για μία Κύπρο ελεύθερη και ανεξάρτητη.

Στη Γυάρο, η οποία λειτούργησε ως τόπος εξορίας από το 1947 έως το 1974 πέρασαν ως κρατούμενοι με αποφάσεις διαφόρων στρατοδικείων 22 χιλιάδες άτομα. Το 2001 ανακηρύχθηκε ιστορικό μνημείο και όλα τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις κρίθηκαν διατηρητέα. Επίσης ξεκίνησε ένα πρόγραμμα συντήρησης των κτιρίων, το οποίο όμως τα τελευταία χρόνια σταμάτησε.

(Πηγή: ΑΠΕ)

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα