Επίσκεψη Παπούλια στον Γράμμο

Διαβάζεται σε 2'
Επίσκεψη Παπούλια στον Γράμμο

Μήνυμα συστράτευσης στον αγώνα εναντίον της καταστροφής του περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές, έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Μήνυμα συστράτευσης στον αγώνα εναντίον της καταστροφής του περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές, έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος επισκέφθηκε τον ορεινό όγκο του Γράμμου, στο νομό Καστοριάς, και είδε από κοντά τη δασική έκταση, που κάηκε από πυρκαγιά το περασμένο καλοκαίρι.

Ο κ. Παπούλιας έφτασε στη θέση «Χάρος», στην περιοχή Κοτύλη, όπου ο δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος, τον ενημέρωσε για την καταστροφή που είχε προκαλέσει η πυρκαγιά και του πρόσφερε έναν πίνακα ζωγραφικής, εμπνευσμένο από το Γράμμο, κι ένα υφαντό.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απελευθέρωσε συμβολικά δύο γεράκια, που έφεραν μαζί τους μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ». Επισήμανε ότι η επίσκεψή του στην Καστοριά έγινε για να υπογραμμιστεί η σημασία που έχει η προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο θα κληροδοτηθεί στα παιδιά, και τόνισε: ” Χρειάζεται η συστράτευση όλων μας για να δώσουμε μεγάλη μάχη. Μπαίνοντας σιγά σιγά στο καλοκαίρι δεν πρέπει να συμβεί αυτό που συνέβη πέρυσι στο Γράμμο. Είναι στο χέρι μας να το αποτρέψουμε. Είναι στο χέρι μας να ξαναφυτέψουμε δένδρα στο Γράμμο. Σε αυτό το ωραίο δάσος, το ωραιότερο της Ελλάδας“.

Στην περιοχή βρέθηκαν ο Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα χρηματοδοτήσουν με 100.000 ευρώ την εκπόνηση μελέτης για την εγκατάσταση παρατηρητηρίου, με στόχο την προστασία του Γράμμου από πυρκαγιές.

Το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαργαρίτης Τζίμας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Ανδρέας Λεούδης, και οι βουλευτές Παρασκευή Μπουζάλη (Ν.Δ) και Φίλιππος Πετσάλνικος (ΠΑΣΟΚ).

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα