Επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Αρχιεπίσκοπο

Επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Αρχιεπίσκοπο
Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του κ. Χριστόδουλου

Στην Αθήνα έφθασε το Σάββατο ο Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

Στην Αθήνα έφθασε το Σάββατο ο Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Ο κ. Βαρθολομαίος  στις 11.40  πέρασε το κατώφλι του Αρεταίειου νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος.  Ο κ. Βαρθολομαίος συνοδευόταν από το πρωτοσύγγελο Μητροπολίτη Ικονίου Θεόληπτο και τον αρχιγραμματέα αρχιμανδρίτη Ελπιδοφόρο, καθώς και από  την υπουργό Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου, τον πρωτοσύγγελο της Αρχιεπισκοπής πατήρ Θωμά Συνοδινό και τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος,  χαρακτήρισε την επίσκεψη αδελφικό χρέος και εσωτερική ανάγκη και δήλωσε αισιόδοξος ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του. “Είχαμε άνετη συζήτηση επί μισή ώρα”, δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος, προσθέτοντας ότι “το ηθικό του κ. Χριστόδουλου είναι υψηλό, είναι χαρούμενος και ευδιάθετος”.

Ο κ. Βαρθολομαίος ανέφερε ότι μίλησε με τους θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι είναι αισιόδοξοι και τον ενημέρωσαν ως προς τις προοπτικές της περαιτέρω θεραπείας του Αρχιεπισκόπου. Επίσης, ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για τις συγκινητικές εκδηλώσεις συμπαράστασης που δείχνουν την αγάπη του στο πρόσωπο του κ. Χριστόδουλου. Ο Πατριάρχης εξέφρασε την ευχή να συναντηθούν και πάλι σύντομα υπό καλύτερες συνθήκες.

Ο κ. Χριστόδουλος, παρά το γεγονός ότι πέρασαν 4 μέρες από την χειρουργική επέμβαση στο παχύ έντερο, παραμένει στην εντατική για προληπτικούς λόγους και αναμένεται να μεταφερθεί σε κανονικό δωμάτιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία θα δείξουν την κατάσταση της υγείας του ήπατος του κ. Χριστόδουλου αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε την Παρασκευή από το Αρεταίειο νοσοκομείο: “Η μετεγχειρητική πορεία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου εξακολουθεί να είναι πολύ καλή και η βελτίωσή του σταθερή. Παραμένει και σήμερα στον χώρο της εντατικής θεραπείας, γιατί διευκολύνεται η θεραπεία που χρειάζεται”. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μετεγχειρητικός πυρετός του κ. Χριστόδουλου, έχει υποχωρήσει. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα