Επίθεση με βιτριόλι: Δεύτερος κύκλος σαρώσεων στην κινητή τηλεφωνία και στα νέα σημεία ενδιαφέροντος

Επίθεση με βιτριόλι: Δεύτερος κύκλος σαρώσεων στην κινητή τηλεφωνία και στα νέα σημεία ενδιαφέροντος

Μετά την ανάλυση των σαρώσεων από τουλάχιστον 8.000 συνδρομητές στην περιοχή της Καλλιθέας όπου σημειώθηκε η επίθεση, ζητήθηκε νέος γύρος σε Μετς, κέντρο και Καλλιθέα

Πυρετώδεις παραμένουν οι προσπάθειες των αντρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για να μπορέσουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας.

Υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία της έρευνας, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη η ύποπτη αλλιώς θα είχαμε και σύλληψη. Η προσπάθεια συνεχίζεται ακριβώς γι αυτόν τον λόγο. Υπάρχει μία συγκεκριμένη κατεύθυνση στις έρευνες ωστόσο χρειάζονται τα στοιχεία εκείνα που θα «δέσουν» την δικογραφία.

Τα στοιχεία της πρώτης σάρωσης που υπερέβησαν τα στίγματα και τις επικοινωνίες 8.000 συνδρομητών στο σημείο της επίθεσης, τις κρίσιμες ώρες, εκείνη και την προηγούμενη ημέρα, δεν μπόρεσαν να παράσχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία στις Αρχές αφού πολύ απλά η δράστης φάνηκε εξαιρετικά προετοιμασμένη και προσεκτική, ώστε να μην αφήσει πίσω της ίχνη.

Πλέον, οι αστυνομικοί γνωρίζουν ξεκάθαρα το σημείο από το οποίο κάλεσε το ραδιοταξί το προηγούμενο βράδυ με τηλεκάρτα στο κέντρο της Αθήνας και γνωρίζουν ξεκάθαρα που την άφησε το ταξί όταν την παρέλαβε από την Καλλιθέα μετά την επίθεση, δηλαδή στο Μετς.

Τα νέα αιτήματα σάρωσης και προς τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στα οποία προχώρησε η Ασφάλεια Αθηνών, αφορούν αυτές τις περιοχές ευρύτερα και σε ώρες και σε ημέρες, με ελπίδα να έχει ανοίξει το κινητό της όταν πλέον θα ένιωσε ασφαλής.

Πρόσθετα, για την μετάβαση στο σημείο δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα και πιστεύουν ότι ενδεχομένως να μετέβηκε με μέσα μαζικής μεταφοράς και στη συνέχεια να περπάτησε κάποια απόσταση.

Ένα άλλο προβληματικό σημείο που αντιμετώπισαν στην έως τώρα έρευνά τους οι Αρχές, είναι ότι τα πρόσωπα που θεωρούσε το ίδιο το θύμα ως πιθανά για αυτή την επίθεση, δεν ταιριάζει η περιγραφή τους με την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί από την κατάθεση του θύματος και από τις εικόνες κλειστού κυκλώματος που έχουν στην κατοχή τους.

Παράλληλα, με την τεχνολογία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών συνεχίζουν διαρκώς να λαμβάνουν καταθέσεις από έναν ευρύ κύκλο ανθρώπων από διάφορες χρονικές φάσεις της ζωής του θύματος και έχουν σχηματίσει μία εικόνα για τα πιθανά κίνητρα της ύποπτης αλλά και για την πιθανή προέλευσή της , την οποία όμως βλέπουν ότι δεν μπορεί η ίδια η Ιωάννα όσο και αν προσπαθεί να σκεφτεί, να συνδυάσει και να υποδείξει.

Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι έρευνες έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ταυτοποίηση γιατί θα υπήρχε και σύλληψη, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία πως οι αστυνομικοί ίσως έχουν εντοπίσει την αρχή του «μίτου της Αριάδνης», που ακολουθώντας τον θα τους οδηγήσει στην δράστιδα και στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Είναι μία αντικειμενικά δύσκολη υπόθεση όμως οι αστυνομικοί συλλέγουν έστω και με δυσκολία κάθε κομμάτι του παζλ και σταδιακά οδηγούνται σε μία κατεύθυνση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα