Επιτυχής διάσωση 27 λαθρομεταναστών

default image

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για 27 Αφγανούς λαθρομετανάστες που βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, όταν βούλιαξε η β...

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για 27 Αφγανούς λαθρομετανάστες που βρέθηκαν  το πρωί της Παρασκευής στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, όταν η ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαιναν βούλιαξε λίγο πριν φτάσουν στην στεριά στο Ακρωτήριο Πράσο.

Το περιστατικό συνέβη στις 5:30 το πρωί και η κινητοποίηση από τις αρχές ήταν άμεση μόλις ενημερώθηκαν από αλλοδαπό ότι κάποιοι άνθρωποι ζητούσαν βοήθεια στην θαλάσσια περιοχή. Αμέσως ένα Super Puma και το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Σάμου έσπευσαν για βοήθεια.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια και κάτω από κακές καιρικές συνθήκες κατάφεραν το ελικόπτερο να περισυλλέξει 5 λαθρομετανάστες και τους υπόλοιπους 22 το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου. Οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου για τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις, ενώ δόθηκαν και οι πρώτες βοήθειες σε κάποιους που είχαν υποστεί υποθερμία λόγω της παραμονής τους για αρκετή ώρα στη θάλασσα.

Να θυμίσουμε ότι είναι το δεύτερο ναυάγιο μέσα σε 24 ώρες ευτυχώς αυτό χωρίς να θρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή, καθώς χθες το πρωί μία 27χρονη από τη Σρι Λάνκα έχασε τη ζωή της όταν βούλιαξε η βάρκα που τη μετέφερε στην περιοχή ποτάμι- Σεϊτάνια της Σάμου. Παράλληλα πρέπει να επισημανθεί οτι στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπισθεί και συλληφθεί πάνω από 100 λαθρομετανάστες, οι οποίοι με διάφορα πλωτά μέσα είχαν προσπαθήσει να αποβιβασθούν στο νησί.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα