Έρευνα στις Φυλακές Πατρών μετά από συμπλοκή κρατουμένων

Έρευνα στις Φυλακές Πατρών μετά από συμπλοκή κρατουμένων
Φυλακή Eurokinissi

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά από συμπλοκή μεταξύ Αφγανών και αραβόφωνων κρατουμένων, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο εξ αυτών-Έρευνα και στις Φυλακές Κορυδαλλού

Έρευνα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, σε 4 θαλάμους και κοινόχρηστους χώρους πτέρυγας του Καταστήματος Κράτησης Πατρών από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, με τη συνδρομή εξωτερικών φρουρών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 αυτοσχέδια μαχαίρια, 23 και 12 εκατοστών, μεταλλική ράβδος 75 εκατοστών, τριπλή ξύλινη ράβδος 60 εκατοστών, με προσαρμοσμένη βίδα στο ένα άκρο, ξύλινη ράβδος 42 εκατοστών, με προσαρμοσμένη βίδα στο ένα άκρο, 2 αυτοσχέδια μαστίγια, 2 κάλτσες, εντός των οποίων υπήρχαν πέτρες και μπαταρίες και κινητό τηλέφωνο.

Ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η τοπική Αστυνομική Αρχή, που διενεργεί σχετική προανάκριση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά από συμπλοκή μεταξύ Αφγανών και αραβόφωνων κρατουμένων, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο εξ αυτών.

Έρευνα και στις Φυλακές Κορυδαλλού

Παράλληλα αιφνιδιαστική έρευνα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι και σε τρία κελιά και κοινόχρηστους χώρους Πτέρυγας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 αυτοσχέδια σουβλιά, 9 κινητά τηλέφωνα, 3 φορτιστές, 3 hands free, usb καλώδιο και bluetooth.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η οικεία Αστυνομική Αρχή η οποία διενεργεί σχετική προανάκριση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα