Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές Ι.Χ

Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές Ι.Χ
Χάκερ με κουκούλα Getty Images / ISTOCK

Θύματα της συμμορίας έπεσαν 39 ιδιώτες και 5 επιχειρήσεις, με το συνολικό όφελος για τη συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα να ξεπερνάει τις 622 χιλιάδες ευρώ μόνο από τις περιπτώσεις όπου έχουν ταυτοποιηθεί.

Στην εξάρθρωση μιας εγκληματικής ομάδας, η οποία εξαπατούσε τόσο επιχειρήσεις όσο και ιδιώτες με ιδιαίτερη οικονομική δυνατότητα προχώρησαν αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., με αρχηγό έναν 53χρονο ο οποίος συνελήφθη, προσέγγιζε άτομα τα οποία γνώριζαν ότι είχαν μια ιδιαίτερη οικονομική δυνατότητα και τους υπόσχονταν ότι μπορούσαν να τους φέρουν σε επαφή με άτομα που πουλούσαν κατασχεμένα οχήματα είτε ηλεκτρικές συσκευές μέσω τραπεζών.

Ο πρώτος «πελάτης» έπαιρνε σε χαμηλή τιμή το αυτοκίνητο που επέλεγε και έπειτα του ζητούσαν να τους συστήσει και άλλα άτομα. Θύματα της συμμορίας έπεσαν 39 ιδιώτες και 5 επιχειρήσεις, με το συνολικό όφελος για τη συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα να ξεπερνάει τις 622 χιλιάδες ευρώ μόνο από τις περιπτώσεις όπου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ο 53χρονος μάλιστα ήταν γνωστός στις αρχές καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση φυλάκισης για επτά χρόνια και τέσσερις μήνες για παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα