Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών που έκανε “ντελίβερι”

Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών που έκανε “ντελίβερι”
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας Eurokinissi Sports

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, του Ιλίου, της Πετρούπολης, της Ν. Ιωνίας και των Τρικάλων Θεσσαλίας-Συνελήφθησαν 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Εξαρθρώθηκε, από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, του Ιλίου, της Πετρούπολης, της Ν. Ιωνίας και των Τρικάλων Θεσσαλίας.

Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Ίλιον, Πετρούπολη και Ν. Ιωνία, 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για 8 Έλληνες και 6 Αλβανούς. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 3 επιπλέον μέλη της σπείρας. Συνελήφθησαν επίσης 3 Έλληνες για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών μετά από διερεύνηση πληροφοριών, αναφορικά με την δράση εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούντο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης, ταυτοποίησε τα μέλη του κυκλώματος, πιστοποίησε την εγκληματική τους δράση και εντόπισε τους χώρους αποθήκευσης των ναρκωτικών (καβάτζες).

Απεκαλύφθη επίσης και ο ρόλος εκάστου των μελών του κυκλώματος, ως προς τον συντονισμό, την ανεύρεση, την αποθήκευση, την νόθευση και τη διακίνηση των ποσοτήτων των ναρκωτικών.

Από τη μεθοδολογία δράσης της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, την ιεραρχική της δομή και τους ρόλους, τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τα διάφορα στάδια διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, τη συνεχή αλλαγή χώρων αποθήκευσης, ειδικά τη χρήση διαμορφωμένων κρυπτών σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα, την αγορά και χρήση μοτοσικλετών υψηλών επιδόσεων, τη χρήση κωδικών ονομασιών κατά τις επικοινωνίας τους και τη διακίνηση με το προκάλυμμα της εργασίας (διανομείς σε κατάστημα take-away), προκύπτει η εκ μέρους των μελών της κατάρτισης επαγγελματικής υποδομής, που τους εξασφάλιζε διαρκή δράση και αποκόμιση μεγάλου ύψους παράνομων προσόδων, υπολογιζόμενων σε τουλάχιστον 180.000 ευρώ.

Από τις 14 ενεργηθείσες έρευνες σε οικίες και χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών (καβάτζες), καθώς και σε οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, κοκαΐνη βάρους 1 κιλού και 277,2 γραμμαρίων, κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας ( SKUNK ), βάρους 4 κιλών και 174,9 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 58,3 γραμμαρίων, 8 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 5 μοτοσικλέτες, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 36.310 ευρώ, ένα αεροβόλο πιστόλι, 2 μαχαίρια και μία ναυτική φωτοβολίδα.

Επίσης κατασχέθηκαν 21 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ένα καταγραφικό με μια ηλεκτρονική συσκευή, μία νάιλον συσκευασία με μεταλλικά σφαιρίδια, ένας τρίφτης με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, πλήθος νάιλον συσκευασιών, διάφορα κλειδιά οικιών και μία αντιασφυξιογόνο μάσκα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα