Εξάρχεια: Συνελήφθη ο δεύτερος δράστης που αποπειράθηκε να βιάσει την 36χρονη

Διαβάζεται σε 5'
Εξάρχεια: Συνελήφθη ο δεύτερος δράστης που αποπειράθηκε να βιάσει την 36χρονη
Caption / ΕΡΤ

Εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο δεύτερος κακοποιός της ληστείας και απόπειρας βιασμού σε βάρος 36χρονης στα Εξάρχεια.

Συνελήφθη και ο δεύτερος κακοποιός που εισέβαλλε στο διαμέρισμα 36χρονης στα Εξάρχεια και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Ο 18χρονος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού κατά συναυτουργία και της τετελεσμένης ληστείας κατά συναυτουργία.

Στο βίντεο ντοκουμέντο της  ΕΡΤ οι  δύο αλλοδαποί δράστες μπαίνουν στην πολυκατοικία στην οδό Ρεθύμνου στα Εξάρχεια και στη συνέχεια στο διαμέρισμα της 36χρονης κοπέλας. Τα επόμενα λεπτά που ακολουθούν είναι εφιαλτικά για το θύμα.  Ο ένας από τους κακοποιούς που είχε επιθετική συμπεριφορά προσπάθησε να τη βιάσει.

Όσο ο νεαρός έψαχνε στο διαμέρισμα για χρήματα, ο συνεργός του που κρατούσε ακινητοποιημένη την κοπέλα στο κρεβάτι της, της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Η 36χρονη έβαλε τις φωνές και απέτρεψε την σεξουαλική κακοποίηση. Οι δύο αλλοδαποί άρπαξαν 1.050 ευρώ, κοσμήματα, το ρολόι και την τσάντα της κοπέλας και έφυγαν με τα κλοπιμαία όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό.

«Κοιμάμαι με το φως ανοιχτό στο δωμάτιο και αναγνώρισα σε φωτογραφίες που μου έδειξαν οι αστυνομικοί και τους δύο δράστες», δήλωσε το θύμα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η Ασφάλεια Εξαρχείων, συνέλαβε τον ένα δράστη και αναζητά τον συνεργό του.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Εντοπίστηκε και συνελήφθη, στο πλαίσιο συνεχών και στοχευμένων αναζητήσεων από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που περιπολούσαν στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, σήμερα (16-3-2024) το απόγευμα, ο 18χρονος αλλοδαπός που αναζητούνταν για την υπόθεση ληστείας και απόπειρας βιασμού, πράξεις που διαπράχθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες της 29-2-2024 σε βάρος γυναίκας εντός του διαμερίσματος της στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ακολούθως, οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων όπου εξακριβώθηκε ότι διώκεται με ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού κατά συναυτουργία και της τετελεσμένης ληστείας κατά συναυτουργία, το οποίο εκδόθηκε βάσει της δικογραφίας που σχημάτισε η ανωτέρω υπηρεσία στο πλαίσιο εξιχνίασης της υπόθεσης.

Το χρονικό

Η ληστεία και η απόπειρα βιασμού σε βάρος της 36χρονης γυναίκας, έγινε τα ξημερώματα στις 29 Φεβρουαρίου εντός του διαμερίσματός της, στα Εξάρχεια.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι αφού διέρρηξαν μπαλκονόπορτα, εισήλθαν σε διαμέρισμα 1ου ορόφου, όπου βρήκαν την 36χρονη, να κοιμάται στο δωμάτιο της και με την απειλή μαχαιριού, την ακινητοποίησαν. Μετέπειτα, ο 20χρονος Σομαλός της ζήτησε να του πει που φύλαγε τα τιμαλφή και με χρήση σωματικής βίας, αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος της, πλην όμως το θύμα αντιστάθηκε και εγκατέλειψε την προσπάθεια του και συνέχισε να ερευνά τον χώρο του διαμερίσματος. Ο 18χρονος ομοεθνής του συνεργός παρέμεινε στο δωμάτιο της και με την απειλή του μαχαιριού, αποπειράθηκε και αυτός να ασελγήσει σε βάρος της, πλην όμως παθούσα αντέδρασε και κάλεσε σε βοήθεια, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει και εκείνος την προσπάθεια του.

Στην συνέχεια, οι δράστες ερεύνησαν τους χώρους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ, ρολόι χειρός και τσάντα που περιείχε το δελτίο ταυτότητάς της, κλειδιά της οικίας, τραπεζικές κάρτες, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και το κινητό της τηλέφωνο και τράπηκαν σε φυγή.

Το θύμα, μετά την αρχική της κατάθεση, μετέβηκε εκ νέου στο Τμήμα Ασφαλεάις Εξαρχείων, προκειμένου να της επιδειχθούν φωτογραφίες σεσημασμένων ατόμων, όπου αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον 20χρονο, ως έναν εκ των δραστών.

Την 1η Μαρτίου το θύμα έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα από άτομο, ο οποίος της δήλωσε, ότι κατέχει το αφαιρεθέν κινητό της τηλέφωνο. Κατόπιν ραντεβού, ένας Ιρανός μετέβηκε στο Τ.Α. Εξαρχείων όπου παρέδωσε το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα, ενώ κατέθεσε ότι το προμηθεύτηκε από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στην περιοχή της Ομόνοιας, έναντι χρηματικού ποσού.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών τόσο από το προανακριτικό υλικό, το ηλεκτρονικό αρχείο της ΕΛ.ΑΣ., από βιντεοληπτικά υλικά, όσο και από επιμέρους πηγές, βραδινές ώρες της Κυριακής 10 Μαρτίου, Αστυνομικοί του Τ.Α. Εξαρχείων, από κοινού με αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, εντόπισαν τον 20χρονο, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου στην προσπάθειά τους να τον ελέγξουν, αυτός τράπηκε σε φυγή και κατόπιν καταδίωξης συνελήφθη πλησίον του σημείου.

Κατά την προανάκριση, ο 20χρονος δήλωσε προφορικά ως συνεργό του, τον 18χρονο συνεργό του, ο οποίος αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από την παθούσα, κατόπιν επίδειξης φωτογραφιών του.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Από το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων εξιχνιάστηκε ληστεία και απόπειρα βιασμού σε βάρος γυναίκας, που τελέστηκαν την 29-2-2024 εντός οικίας στα Εξάρχεια.

Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 10-3-2024 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, 20χρονος αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και απόπειρα βιασμού κατά συναυτουργία και απείθεια. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ο συνεργός του.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 29-2-2024, οι κατηγορούμενοι αφού εισήλθαν σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια διαρρηγνύοντας τη μπαλκονόπορτα, εντόπισαν την ένοικο, την ακινητοποίησαν και της ζήτησαν να τους παραδώσει τιμαλφή.

Στην συνέχεια, οι δράστες αποπειράθηκαν να προβούν σε πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος της ενοίκου, ωστόσο εκείνη αντιστάθηκε, καλώντας σε βοήθεια και αφού οι πρώτοι αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τιμαλφή και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα, διέφυγαν.

Στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συλλογής στοιχείων, επετεύχθη η ταυτοποίηση των δραστών, ενώ τη 10-3-2024 εντοπίστηκε ο 20χρονος, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, παρά την προσπάθειά του να διαφύγει.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία,  οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα