Έξι αστυνομικοί στο κύκλωμα τοκογλύφων και εκβιαστών – Πάνω από 60 οι εμπλεκόμενοι

Έξι αστυνομικοί στο κύκλωμα τοκογλύφων και εκβιαστών – Πάνω από 60 οι εμπλεκόμενοι
Όχημα της ΕΛ.ΑΣ (φωτογραφία αρχείου) ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/INTIME NEWS

Η έρευνα για το κύκλωμα στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται συνολικά 64 άτομα, ανάμεσά τους πέντε αστυνομικοί και ένας απότακτος, είχε ξεκινήσει το 2019. Αναλυτικά ο τρόπος δράσης του κυκλώματος.

Στην Εισαγγελία Αθηνών παραδόθηκε στις 10 Απριλίου από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών το αποτέλεσμα πολυετούς προκαταρκτικής έρευνας που διεξαγόταν από 2019, ύστερα από σχετικές καταγγελίες για την δράση πολυπληθούς κυκλώματος τοκογλύφων, απατεώνων και εκβιαστών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, στην υπόθεση εμπλέκονται 64 άτομα. Το κύκλωμα των τοκογλύφων δάνειζε κυρίως σε ευκατάστατα άτομα ποσά κυρίως για παράνομο τζόγο και όταν τα χρήματα δεν επιστρέφονταν από τους δανειζόμενους, έβαζαν «μπράβους» να τα διεκδικήσουν πίσω.

Αυτή όμως είναι μία πρακτική που ακολουθήθηκε και από ορισμένους δανειζόμενους έναντι των τοκογλύφων για να τους αφήσουν ήσυχους και έτσι αναμένεται να υπάρξουν κατηγορούμενοι και από την πλευρά ορισμένων εκ των δανειζομένων.

Πρόσθετα, η εγκληματική οργάνωση προέκυψε πως είχε πραγματοποιήσει και απάτες σε βάρος επιχειρηματιών και είχε αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά για δήθεν επενδύσεις που τους έταζαν.

Ερευνάται ο ρόλος έξι αστυνομικών στην υπόθεση

Για την υπόθεση αυτή διερευνάται όμως και ο βαθμός εμπλοκής συνολικά έξι αστυνομικών εκ των οποίων ο ένας απότακτος. Τρεις νεαροί αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είναι οι γιοί ενός σεσημασμένου μπράβου και μαφιόζου που είναι από τα αρχηγικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης και έχει απασχολήσει στο παρελθόν ακόμη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο συγκεκριμένος ζητούσε από τους γιους του αστυνομικούς να πληκτρολογούν πινακίδες αυτοκινήτων στο σύστημα της Αστυνομίας και να του δίνουν στοιχεία των κατόχων τους, χωρίς όμως να έχει διακριβωθεί ακόμη αν γνώριζαν για πιο σκοπό τους ρωτούσε ο πατέρας τους. Αυτόν τον ρόλο τον είχε ένας ακόμη αστυνομικός στην υπόθεση.

Ένας αστυνομικός ακόμη ήταν παρών σε μία οικονομική συναλλαγή όπως έχει προκύψει από συνομιλία, χωρίς όμως να έχει διαπιστωθεί ακόμη ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος του και ένας απότακτος αστυνομικός έχει διακριβωθεί ότι είχε ενεργό ρόλο μπράβου στην εγκληματική οργάνωση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αξιολογηθούν από την Δικαιοσύνη η οποία και θα καταλήξει στην απόδοση και τον επιμερισμό κατηγοριών και σχετικών διώξεων στα εμπλεκόμενα με την υπόθεση πρόσωπα, κάτι που αναμένεται στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα