Εξιχνιάστηκε το “colpo grosso” στις θυρίδες της τράπεζας στο Ψυχικό

Εξιχνιάστηκε  το “colpo grosso” στις θυρίδες της τράπεζας στο Ψυχικό
Θυρίδες τράπεζας SHUTTERSTOCK

Εξιχνιάστηκε η υπόθεσης διάρρηξης των θυρίδων υποκαταστήματος τράπεζας στο Ψυχικό, που διαπιστώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο-Συνελήφθη ένας 58χρονος

Συνελήφθη σήμερα, σε περιοχή της Αττικής από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 58χρονος ημεδαπός για τη διάπραξη τεσσάρων διαρρήξεων και μίας απόπειρας διάρρηξης σε θυρίδες τράπεζας στο Χαλάνδρι, που διαπιστώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο δράστης που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, δραστηριοποιούταν το τελευταίο καιρό σε κομμωτήρια και παλιότερα είχε εκθέσεις αυτοκινήτων. Είναι προβεβλημένο πρόσωπο στα media όπως και η σύζυγός του, που είναι γνωστή αισθητικός.

Στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών και ανάλυσης των συλλεχθέντων ερευνητικών δεδομένων, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας προχώρησαν στην συνδυαστική μελέτη του βιντεοληπτικού υλικού, της επισκεψιμότητας της τράπεζας, του είδους και του περιεχομένου των διερρηγμένων θυρίδων και του πιθανού χρόνου διάπραξης των κλοπών και προχώρησαν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του 58χρονου.

Ειδικότερα, σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης διαδραμάτισε και η εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε βιολογικό υλικό (D.N.A.) του 58χρονου σε σημείο διερρηγμένης θυρίδας που επέτρεψε την ταυτοποίηση του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, κατάστημα και σε θυρίδα που διατηρούσε στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας, κινητό τηλέφωνο, δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια και 7 κατσαβίδια, καθώς και 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών.

Ο ίδιος φέρεται να διατηρούσε εκεί εδώ και καιρό θυρίδα και έτσι είτε μπόρεσε να διαπιστώσει για κάποιες θυρίδες ότι πράγματι ανήκαν σε συζύγους επιχειρηματιών είτε τυχαία δοκίμασε την τύχη του με ένα κατσαβίδι και έπεσε στις θυρίδες που είχαν μεγάλα ποσά και τιμαλφή αξίας. Ο συλληφθείς αρνείται επί τους παρόντος τις κατηγορίες σε βάρος του και αρνείται να συνεργαστεί και να ομολογήσει.

Σημειώνεται ότι, ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων για αδικήματα όπως κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές. Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα