Εξιχνιάστηκε το φονικό στην Ομόνοια μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών

Εξιχνιάστηκε το φονικό στην Ομόνοια μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών
Συμπλοκή αλλοδαπών με έναν νεκρό και έναν τραυματία στο κέντρο της Αθήνας τον Φεβρουάριο του 2020 Eurokinissi

Ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας είναι 32χρονος αλλοδαπός και φυσικοί αυτουργοί 7 ομοεθνείς του. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν 11 ακόμη αλλοδαποί που συμμετείχαν στη συμπλοκή.

Εξιχνιάστηκαν, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 23χρονου Αφγανού και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 25χρονου Αφγανού, που διαπράχθηκαν μεσημβρινές ώρες στις 13 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Τα αδικήματα αυτά διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκής μελών συμμοριών Πακιστανών και Αφγανών, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή.

Αιτία της συμπλοκής ήταν η προσπάθεια επικράτησης των ανωτέρω ομάδων, στη περιοχή «δικαιοδοσίας» τους, καθώς και άλλες διαφορές που προέκυπταν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 23χρονου και ο σοβαρός τραυματισμός του 25χρονου. Από την ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής εξακριβώθηκε ότι ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας είναι 32χρονος Πακιστανός, ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο σε εγκληματική ομάδα που εκτός των προαναφερθέντων παράνομων δραστηριοτήτων, προέβαινε σε κλοπές, ληστείες και εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 32χρονος είχε κανονίσει να συναντηθούν με τα δύο θύματα του σε συγκεκριμένο σημείο και όταν αυτά προσήλθαν, έδωσε εντολή στα μέλη της ομάδας του να τους επιτεθούν, χτυπώντας τους με μαχαίρια, ρόπαλα και πυροβολώντας εναντίον τους με πιστόλια.

Φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας είναι 7 Πακιστανοί, μέλη της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας που ηγούνταν ο 32χρονος, πέντε εκ των οποίων είναι οι δράστες και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Στην υπόθεση τυγχάνουν συγκατηγορούμενοι επιπλέον 11 αλλοδαποί που έχουν ταυτοποιηθεί και έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή τους στην συμπλοκή. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Εν συνεχεία, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, ένας εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Επιπρόσθετα, ένας εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας και ένας εκ των δραστών και των δύο εγκληματικών πράξεων, είναι προσωρινά κρατούμενοι σε Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα