Folli Follie: “Δε μπορούσα να φανταστώ πως γινόντουσαν τέτοιες παρατυπίες” είπε ο Κουτσολιούτσος

Διαβάζεται σε 3'
Folli Follie
Folli Follie ISTOCK

Κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας της απολογίας του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ισχυρίστηκε πως δεν είχε ιδέα για τις ωραιοποιήσεις και τις παρατυπίες και ότι “έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε για τα πλαστά έγγραφα.

Στο σενάριο της ωραιοποίησης των οικονομικών στοιχείων του ομίλου Folli-Follie επέμεινε στην τρίτη ημέρα της απολογίας του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως ο ίδιος έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε για τα πλαστά έγγραφα, καθώς όπως είπε «δε μπορούσα να φανταστώ πως γινόντουσαν τέτοιου είδους παρατυπίες».

Ο γιος του πρώην επικεφαλής του Ομίλου έδειξε τον πατέρα του ως το μόνο αρμόδιο να λαμβάνει αποφάσεις. Ειδικά για το ζήτημα της ωραιοποίησης είπε: «Θυμάμαι δυο λόγια του πατέρα μου. Μου είπε «είσαι ο γιος μου, αλλά αυτό το μαγαζί είναι δικό μου και θα κάνω ότι θέλω». Τους είπα «μη με ενοχλήσετε ξανά». Έπρεπε να δω τι θα κάνω. Είχα προβληματιστεί. Ο όμιλος είχε γιγαντωθεί στην Ευρώπη. Είμαι ο μοναχογιός. Το να αποχωρήσει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου το αντίκτυπο χρηματιστηριακά θα ήταν δεκαπλάσιο από αυτό που έγινε με την QCM. Ήμουν εγκλωβισμένος. Αν ήξερα τα επακόλουθα της ωραιοποίησης, ότι ήταν ωρολογιακή βόμβα…θα είχα αντιδράσει αλλιώς».

Ωστόσο, όπως ανέφερε, ο ίδιος δεν είχε εικόνα για τα πλαστά στοιχεία και τις λοιπές παρατυπίες που είχαν λάβει χώρα και τις οποίες ανέδειξε μεταξύ άλλων και η έκθεση της Alvarez. «Έπαθα σοκ, αισθάνθηκα ένα θυμό και μια αγανάκτηση ότι δε μπορούσα να φανταστώ πως γινόντουσαν τέτοιου είδους παρατυπίες. Ειδικά για τα πλαστά έγγραφα ένιωσα μεγάλη οργή. Αν δει κανείς την έκθεση, με απλά μαθηματικά, διαπιστώνει ότι δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα» ανέφερε, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε την αγανάκτηση του για τη στοχοποίηση της εταιρίας από όλους.

Όπως εξήγησε: «Στοχοποιήθηκε και από τους μετόχους και τους μικρομετόχους δυστυχώς. Δεν βλέπαμε την επόμενη ημέρα, φώναζαν «να μπουν φυλακή οι Κουτσολιούτσοι», αντί να ισορροπήσουμε αφού υπήρχαν προοπτικές».

Πρόεδρος: «Ο πατέρας σας δεν είχε λόγο για το ποιοι θα ήταν στην Ασία;»

Κατηγορούμενος: «Δεν ξέρω να σας πω. Δεν το έχω συζητήσει με τον πατέρα μου.»

Προεδρος: «Ο Τ. μιλάει μαζί σας μέσω μειλ. Σας είπε ότι η ωραιοποίηση είναι σε αυτό το ποσοστό και θα κρατήσει τόσο;»

Κατηγορούμενος: «Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο, όσο είχα εμπλακεί στην ιστορία. Η ωραιοποίηση μπορεί να ήταν κάτω από 10%. Προσπαθούσα να συμπιέσω να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο. Σε αυτά που απαντούσα έλεγα να είναι όσο πιο λίγο γίνεται. Δεν είχα ρόλο και τέτοια εξουσία. Δεν είχα υπογράψει ποτέ τίποτα.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα