Φόνος στη Νίκαια: Ο ανιψιός μαχαίρωσε πισώπλατα τον θείο

Φόνος στη Νίκαια: Ο ανιψιός μαχαίρωσε πισώπλατα τον θείο
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ-ΝΕΑΡΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ.ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ.(EUROKINISSI-Β.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 54χρονου λογιστή που είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στη Νίκαια στις 17 Αυγούστου. Ο δράστης σκηνοθέτησε όπως παραδέχτηκε τη ληστεία για να μην τραβήξει τα βλέμματα πάνω του

Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία σε βάρος του 54χρονου λογιστή που έγινε πριν από έναν μήνα στο σπίτι του στη Νίκαια και τον ανακάλυψε σε μία λίμνη αίματος ο αδερφό του που έμενε σε υπερκείμενο όροφο και τον κάλεσαν γείτονες που άκουσαν φασαρία από το σπίτι του αδερφού του.

Στην πόρτα δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης και το σπίτι εμφάνιζε εικόνα πάλης αλλά και έρευνας που σημαίνει ότι το θύμα προσπάθησε να αμυνθεί. Δράστης, όπως προέκυψε από την έρευνα, ήταν ο ίδιος ο 24χρονος ανιψιός του θύματος, ο οποίος μάλιστα σκότωσε τον θείο του με 10 μαχαιριές σε πλάτη και κεφάλι.

Ο 24χρονος είχε χάσει πριν 13 χρόνια τον πατέρα του που ήταν αστυνομικός και είχε πέσει θύμα δολοφονίας με κίνητρο τη ληστεία όπως είχαν καταλήξει τότε οι Αρχές, εκτός υπηρεσίας, στην περιοχή των Πετραλώνων. Έκτοτε, ουσιαστικά τον μεγάλωσε ο θείος του με τον οποίον όμως δεν έλειπαν οι προστριβές. Ένα πρόσκαιρο ζήτημα με ναρκωτικά που είχε στο παρελθόν το είχε ξεπεράσει και προσπαθούσε να βάλει σε έναν ρυθμό την ζωή του.

Εκείνη την ημέρα επισκέφτηκε τον θείο του για να του επιστρέψει όπως υποστήριξε αργότερα στους αστυνομικούς, ένα χρηματικό ποσό που του είχε δανείσει. Κάποια στιγμή ειπώθηκαν βαριές κουβέντες μεταξύ τους και όπως ισχυρίστηκε ο νεαρός, ο θείος του έκανε μια χειρονομία σε βάρος του και μίλησε υποτιμητικά για τον νεκρό του πατέρα, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια, να αρπάξει ένα κουζινομάχαιρο και να τον πλήξει 10 φορές με αυτό στην πλάτη και το κεφάλι…

Στη συνέχεια, ερεύνησε τον χώρο για να μοιάζει ως σκηνικό ληστείας, χωρίς όμως να ψάξει ιδιαίτερα επιμελώς, αλλιώς θα εντόπιζε έναν κρυμμένο φάκελο με ένα πολύ αξιοσέβαστο ποσό και αφαίρεσε όσα ματωμένα αντικείμενα υπήρχαν για να μην αφήσει το DNA του, όπως και το μαχαίρι που χρησιμοποίησε το οποίο στη συνέχεια πέταξε.

Μαρτυρίες γειτόνων που τον τοποθετούσαν στο σπίτι λίγο πριν την δολοφονία, οι φωνές που ακούγονταν, υλικό από εξωτερική κάμερα, που κατέγραψε τις κινήσεις του, ακόμα και αποτύπωμα και γενετικό υλικό που δεν κατάφερε να εξαφανίσει ο δράστης, τον έφεραν ενώπιον των Αρχών.

Είχε «σκηνοθετήσει» το χώρο, ώστε να προσομοιάζει με σκηνικό ανθρωποκτονίας με κίνητρο τη ληστεία

Κατά την επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης αυτής σήμερα στην Ασφάλεια Αττικής ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης ανέφερε: «Την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και αφορά στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας 54χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Νίκαια Αττικής το απόγευμα της 17 Αύγουστου 2017.

Σύμφωνα με τα αρχικά ιατροδικαστικά ευρήματα το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός του, ενώ ο θάνατός του προσδιορίστηκε ότι επήλθε λίγες ώρες πριν από την ανεύρεση.

Από τα πρώιμα στάδια της έρευνας είχαμε διαγνώσει ότι προφανώς ο δράστης ήταν γνωστός του θύματος και είχε «σκηνοθετήσει» το χώρο, ώστε να προσομοιάζει με σκηνικό ανθρωποκτονίας με κίνητρο τη ληστεία, προκειμένου να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες.

Ακολούθησε ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, τα οποία σε συνδυασμό με αυτοψιακά ευρήματα και σχετικό υλικό από τεχνικά μέσα κατηύθυνε τις έρευνες μας στο περιβάλλον του θύματος και συγκεκριμένα σε 23χρονο συγγενικό του πρόσωπο.

Ο 23χρονος εξεταζόμενος ομολόγησε και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την πράξη του, ισχυριζόμενος ότι επισκέφτηκε το θύμα για να του επιστρέψει μέρος των χρημάτων τα οποία του είχε δανείσει και κατά τη διάρκεια καυγά που ξέσπασε μεταξύ τους για προσωπικούς λόγους τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι.

Περαιτέρω, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αποτύπωμα του δράστη και βιολογικό του υλικό βρέθηκαν σε κρίσιμα σημεία εντός της οικίας του θύματος.

Ο δράστης συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση».

Φεύγοντας από το σπίτι ο δράστης πήρε μαζί του αντικείμενα που είχαν αίμα, φοβούμενος μην ανιχνευτεί σε αυτά το DNA του

Για την ίδια  υπόθεση, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος ανέφερε: Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ σε μία σημαντική επιτυχία του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα στην εξιχνίαση μίας ανθρωποκτονίας.

Πιο συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 54χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της 17 Αυγούστου 2017 στο διαμέρισμα που διέμενε στη Νίκαια Αττικής. Δράστης είναι 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος και συνελήφθη την 13 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αθήνα, κατόπιν εντάλματος σύλληψης.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, προέκυψε ότι την 17-08-2017, ο 24χρονος και ενώ βρισκόταν στην κατοικία του 54χρονου διαπληκτίστηκε μαζί του, λόγω προσωπικών διαφορών.

Κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού, ο 24χρονος κατάφερε με μαχαίρι πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία στο σώμα του θύματος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Φεύγοντας από το σπίτι ο δράστης πήρε μαζί του διάφορα αντικείμενα που είχαν αίμα, φοβούμενος μήπως ανιχνευτεί σε αυτά το βιολογικό του υλικό, καθώς και το μαχαίρι του εγκλήματος. Επίσης, «σκηνοθέτησε» το χώρο, προκειμένου να φανεί ότι κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να αποπροσανατολίσει τις έρευνες. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον της αρμόδιας Ανακριτικής αρχής και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα