Φόρος τιμής στους 2 πιλότους από τη Βουλή

default image

Με ενός λεπτού σιγή και με αναφορές στους δύο αδικοχαμένους πιλότους του Canadair που συνετρίβη χτες τίμησε η Βουλή την 33η επέτειο από την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας.

Ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αφού εξέφρασε προς τους συγγενείς των θυμάτων τα συλλυπητήριά του και την οδύνη του για το χαμό των δύο πιλότων ανέφερε ότι ” το υπουργείο του λαμβάνει μέριμνα, πέρα από τα ήδη προβλεπόμενα από το νόμο, για τη στήριξη των οικογενειών τους“. Ακόμα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλες τις έκτακτες ανάγκες που αντιμετωπίζει η χώρα και στην αυτοθυσία και το ζήλο που δείχνουν, να φέρουν σε αίσιο πέρας την αποστολή τους.

Στο απαράμιλλο θάρρος και στην αυτοθυσία των δύο πιλότων, αναφέρθηκαν τόσο η πρόεδρος της Βουλής Άννα Μπενάκη – Ψαρούδα όσο και οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων ενώ έδωσαν έμφαση στις προσπάθειες και ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η κυρία Μπενάκη επεσήμανε ότι, ” οι δύο πιλότοι έδωσαν το φωτεινό αλλά και τραγικό παράδειγμα, θυσιάζοντας τη ζωή τους μαχόμενοι όχι μόνο κατά της φωτιάς, όχι μόνο κατά των στοιχείων της φύσης αλλά μαχόμενοι για τη διαφύλαξη της ποιότητας της ζωής μας και της προστασίας του περιβάλλοντος“.

Από το Πα.Σο.Κ. ο Χρήστος Παπουτσής ανέφερε: ” θέλουμε και εμείς να ενώσουμε τη φωνή μας και να εκφράσουμε την οδύνη μας για τη μεγάλη απώλεια των δύο αδικοχαμένων στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσαν στο καθήκον“.

Οι δύο άτυχοι χειριστές που ήρθαν να προστεθούν στους θανάτους των τριών άλλων ανδρών της πυροσβεστικής είναι τα τραγικά θύματα των δασοκτόνων νόμων τόσο αυτής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης“, επεσήμανε η εκπρόσωπος του ΚΚΕ Βέρα Νικολαϊδου.

Ο Γιάννης Δραγασάκης, εκ μέρους του ΣΥΝ τόνισε ότι ” είναι συμβολικό που τιμάμε τους αγώνες για τη δημοκρατία με εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος ως δημόσιου αγαθού“.

Όλοι οι ομιλητές αναφερόμενοι στην σημερινή επέτειο, υπογράμμισαν ότι ο καλύτερος φόρος τιμής στους πρωτεργάτες της δημοκρατίας είναι η εγρήγορση αλλά και το χρέος να διαφυλαχθούν οι αγώνες τους για ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα