Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Απεγκλωβίστηκαν 40 άτομα διά θαλάσσης

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Απεγκλωβίστηκαν 40 άτομα διά θαλάσσης
Φωτιά στη Δαδιά INTIME NEWS

Πύρινη κόλαση για ακόμη μια ημέρα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, με τις Αρχές να προχωρούν σε απεγκλωβισμό 40 ατόμων.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για ακόμη μια ημέρα η χώρα, με τα μέτωπα σε Ροδόπη και Αλεξανδρούπολη να κρίνονται πολύ σοβαρά. Μάλιστα, από τις πυρκαγιές τις τελευταίες ώρες έχασαν τη ζωή τους ακόμη 18 άτομα, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο πλωτά του Λιμενικού και τέσσερα ιδιωτικά σκάφη προχώρησαν στον απεγκλωβισμό 40 ατόμων, λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Αγ. Παρασκευής και Δίκελλων Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα, όλα τα άτομα μεταφέρονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Λίγο πριν τις 16:00, μάλιστα, εστάλη μήνυμα από το 112: «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Μάκρη, Δικέλλα, Αγία_Παρασκευή και Μεσημβρία, απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη».

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή και εκκενώθηκαν 9 οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Οι κάτοικοι των οικισμών Μεσημβρία, Ατάρνη, Αύρα, Κόμαρος, Πέραμα, Μέστη, Δίκελλα, Συκορράχη και Πλάκα ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ώστε να εκκενώσουν την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Κομοτηνή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του Δήμου, οι κάτοικοι που δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης να μεταβούν οργανωμένα στις πλατείες των οικισμών όπου θα περάσει λεωφορείο του δήμου με επικεφαλής τον αντίστοιχο πρόεδρο του κάθε οικισμού.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα