Αχαρνές: Η φωτιά καίει μέσα σε εργοστάσιο με χαρτικά – Βελτιωμένη εικόνα

Διαβάζεται σε 2'
fotia menidi axarnes
Φωτιά στο ρεύμα Χελιδονούς, στο Μενίδι (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Στο εσωτερικό εργοστασίου με χαρτικά μαίνεται η φωτιά στις Αχαρνές. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο.

Ολονύχτιες ήταν οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων στην φωτιά που ξέσπασε χθες γύρω στις 23.00 σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην Λεωφόρο Καραμανλή του δήμου Αχαρνών. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά σε όλο το μήκος του ρέματος της Χελιδονούς έχει σβήσει με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφέρουν να την οριοθετήσουν μέσα σε 2,5 ώρες από την έναρξή της.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η επιχείρηση με τα χαρτικά καίγεται ολοσχερώς ενώ η φωτιά στην επιχείρηση με τα πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική λόγω του πυκνού τοξικού καπνού που βγαίνει από το εργοστάσιο ενώ, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στο εσωτερικό του εργοστασίου το θερμικό φορτίο είναι ιδιαίτερα υψηλό. Παράλληλα, υπάρχουν φόβοι για την αντοχή της κατασκευής του εργοστασίου.

Όλο το βράδυ ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν, ενώ έπνεαν άνεμοι περίπου 5 μποφόρ, για να περιορίσουν την φωτιά η οποία ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση σε υπαίθριο χώρο ανάμεσα σε εργοστάσια κοντά στην Λεωφόρο Καραμανλή και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στο Ρέμα της Χελιδονούς προκαλώντας στο πέρασμά της ζημιές σε επιχειρήσεις. Η τελική αποτίμηση των ζημιών θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί η κατάσβεση ενώ την προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ). Μέχρι στιγμής πάντως υπολογίζεται πως έχουν προκληθεί ζημιές σε τουλάχιστον 2-3 εργοστάσια και βιοτεχνίες της περιοχής.

Στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες με πλήθος εθελοντικών οχημάτων.

 

Σημειώνεται ότι εξαιτίας της φωτιάς, δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

Παράλληλα συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διενεργούνται λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αχαρνών, παραμένει σε ισχύ η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της οδού Δεκελείας ως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή.

Στα υπόλοιπα σημεία διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα