Φωτιά στο Λαύριο: Στον Εισαγγελέα οδηγούνται ο αντιδήμαρχος και ο βοηθός του

Διαβάζεται σε 2'
Η φωτιά που ξέσπασε στο Λαύριο
Η φωτιά που ξέσπασε στο Λαύριο lavriaki.gr

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγούνται o αντιδήμαρχος Λαυρίου και ο βοηθός του για πρόκληση πυρκαγιάς. Τι αναφέρει η Πυροσβεστική.

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγούνται αυτή την ώρα ο αντιδήμαρχος Λαυρίου και ο βοηθός του κατηγορούμενοι για εμπρησμό από αμέλεια, ύστερα από την πρόκληση πυρκαγιάς σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση “Φοινικόδασος”, ιδιοκτησίας του Δήμου Λαυρεωτικής, το βράδυ της Τρίτης (12/3).

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου δεν είχε ενημέρωση, ούτε είχε δώσει άδεια για καύση (ούτε προφορική, ούτε γραπτή), όπως ισχυρίστηκαν οι δράστες.

Σημειώνεται ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ της Τρίτης (12/3) και μετά από μεγάλες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, καθώς στην περιοχή έπνεαν και δυνατοί άνεμοι.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

“Παρουσιάστηκαν αυτοβούλως σήμερα το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου, ο ημεδαπός υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες 12 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής στην περιοχή Φοινικόδασος, μαζί με τον ημεδαπό βοηθό του, κάτοικο Λαυρίου.

Ακολουθήθηκε και για τους δύο (2) η αυτόφωρη διαδικασία και θα οδηγηθούν σε λίγη ώρα από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιπλέον, επιβλήθηκε στον καθένα από τους ανωτέρω διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα