Γιάννης Παναγόπουλος: Ενώπιον της Δικαιοσύνης για κακούργημα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Διαβάζεται σε 2'
Ο Γιάννης Παναγόπουλος
Ο Γιάννης Παναγόπουλος Eurokinissi

O πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος κι ο πρώην γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας, Ν. Κιουτσούκης κατηγορούνται για “απιστία από κοινού κατ’ εξακολούθηση με προκληθείσα ζημία που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ”.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναμένεται να βρεθούν αύριο, Τετάρτη (10/04), ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος κι ο πρώην γενικός γραμματέας της Συνομοσποδίας, Νίκος Κιουτσούκης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το documentonews.gr, οι δύο συνδικαλιστές είναι αντιμέτωποι με το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της «απιστίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση με προκληθείσα ζημία που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ».

Ο Γιάννης Παναγόπουλος είναι επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ, της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ. Είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΓΣΕΕ, καθώς εκλέγεται διαρκώς από το 2006, όταν διαδέχτηκε τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο. Άλλωστε για πολλά χρόνια ο κ. Παναγόπουλος ήταν το δεξί χέρι του κ. Πολυζωγόπουλου. Ο κ. Παναγόπουλος ξεκίνησε τη συνδικαλιστική του δράση το 1974, όταν εξελέγη στη διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) και της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), όπως αναφέρεται στο επίσημο βιογραφικό του.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης προέρχεται από το χώρο της ΝΔ. Το 2011 εξελέγη για πρώτη φορά στη διοίκηση της Συνομοσπονδίας και ανέλαβε το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα, ενώ από το 2011 είναι πρόεδρος της Πανελλαδικής Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα (Δ.Α.Κ.Ε. Ι.Τ.). Σύμφωνα με το βιογραφικό του ο κ. Κιουτσούκης προσελήφθη στον ΟΣΕ ως υπάλληλος το 1980 και υπήρξε συνδικαλιστής του σωματείου ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΣΒΕ), ενώ στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα