Γιατί αναβλήθηκε η διέλευση μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τη Θεσσαλονίκη

Διαβάζεται σε 2'
Μαχητικό F-16 στον ουρανό της Θεσσαλονίκης (φωτογραφία αρχείου)
Μαχητικό F-16 (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Δοκιμαστικές διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης είχαν προγραμματιστεί για το πρωί της Πέμπτης, ωστόσο αναβλήθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο, την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ».

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται, μάλιστα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία παρευρέθη στην τελετή έπαρσης της σημαίας στον Λευκό Πύργο. Στη συνέχεια, έδωσε το «παρών» στην επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ στη 1.30 μ.μ. θα παρατεθεί γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών προς τιμήν της.

Αύριο, Παρασκευή, θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 11 το πρωί του Σαββάτου.

 

Αναβλήθηκε η διέλευση των μαχητικών αεροσκαφών

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, είχαν προγραμματιστεί για το πρωί της Πέμπτης δοκιμαστικές διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, μεταξύ 10:00 και 12:00.

Οι δοκιμαστικές διελεύσεις θα γίνονταν στο πλαίσιο δοκιμαστικής παρέλασης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη συμπρωτεύουσα δεν ευνοούν το έργο των πιλότων, με αποτέλεσμα η εν λόγω δραστηριότητα να αναβληθεί για την Παρασκευή, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα