Γιατρός κατηγορείται για τοκογλυφία

default image

38χρονος γιατρός συνελήφθη στη Νίκαια από αστυνομικούς του τμήματος οικονομικών εγκλημάτων της ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για τοκογλυφία

Ένας 38χρονος γιατρός συνελήφθη την Πέμπτη στη Νίκαια από αστυνομικούς του τμήματος οικονομικών εγκλημάτων της ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για τοκογλυφία και εκβίαση κατ`εξακολούθηση.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο γιατρός από πέρσι τον Ιούνιο δάνεισε από τον ιδιοκτήτη χωματουργικών μηχανημάτων 40.000 ευρώ υποχρεώνοντάς τον να υπογράψει συμφωνητικό για άτοκο δάνειο ύψους 57.200 ευρώ καθώς και να κάνει προσημείωση σε ακίνητο 10 στρεμμάτων στην Αντίπαρο που ανήκει σε εργολάβο οικοδομών φίλο του δανειολήπτη.

Στον εργολάβο αυτό ο γιατρός είχε δώσει το Σεπτέμβριο και Νοέμβριο 2006 δύο δάνεια 3.000 και 11.000 ευρώ υποχρεώνοντάς τον να υπογράψει συμφωνητικά με συνολικά ποσά 4.200 ευρώ και 25.115 ευρώ με προσημείωση του ίδιου ακίνητου.Ο ιδιοκτήτης των χωματουργικών μηχανημάτων κατέβαλε κάθε μήνα κανονικά τις δόσεις αλλά το Φεβρουάριο του 2007 αδυνατούσε να δώσει στο γιατρό συνολικό ποσό 43.900 ευρώ για την εξόφληση του δανείου.

Τότε αυτός τον απείλησε ότι θα κατασχέσει το ακίνητο που είχε προσημειωθεί και απαίτησε να του καταβάλει κάθε μήνα 1.900 ευρώ ως τόκο μέχρι να δώσει ολόκληρο το ποσό. Ο παθών πλήρωσε για τρεις μήνες συνολικά 5.700 ευρώ χωρίς να του δίνει αποδείξεις ο 38χρονος. Τον Μάιο και τον Ιούνιο επειδή δεν μπορούσε ο ιδιοκτήτης χωματουργικών μηχανημάτων να πληρώσει τα 1.900 ευρώ για τόκους ο γιατρός τον εκβίασε και πάλι ότι θα προχωρούσε σε κατάσχεση του ακινήτου του φίλου του.

Οι δύο φίλοι ενημέρωσαν την αστυνομία, στήθηκε παγίδα στο γιατρό και όταν παρέλαβε 3.800 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθη. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς χρέωνε τοκογλυφικούς τόκους από 40% έως 133% το χρόνο. Ο γιατρός με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πειραιά.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα