Γυναικοκτονία Έφης Τσιχλάκη: Οργή της οικογένειας για την αποφυλάκιση του συζύγου της

Διαβάζεται σε 3'
Δικαστήριο
Αίθουσα δικαστηρίου (φωτογραφία αρχείου)

Μόλις ένα χρόνο μετά την καταδικαστική απόφαση εναντίον του, έγινε γνωστό ότι ο 56χρονος σύζυγος της Έφης Τσιχλάκη, την οποία είχε δολοφονήσει βάναυσα στην Κρήτη, είναι πλέον ελεύθερος.

Την είδηση της αποφυλάκισης του 56χρονου συζύγου της Έφης Τσιχλάκη, την οποία είχε δολοφονήσει βάναυσα το 2016 και είχε καταδικαστεί για την αποτρόπαιη αυτή πράξη του, έκανε γνωστή ο ξάδερφος του θύματος και δικηγόρος, Εμμανουήλ Αθανασίου.

«Μετά από μία ντροπιαστική αθωωτική πρωτόδικη απόφαση, μετά από μία ντροπιαστική αναγνώριση ελαφρυντικού στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και πριν την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου σχετικά με τις αναιρέσεις που έχουν ασκηθεί, με θλίψη και οργή σας ανακοινώνω ότι ο Κ.Λ είναι πλέον ελεύθερος» αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση σημειώνοντας ότι «αν υπάρχει Δικαιοσύνη στη Ελλάδα, σήμερα θα νιώθει έρμαιο των συμφερόντων» και σχολιάζοντας ότι «είναι πλέον προφανές ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ειδική μεταχείριση εξού και οι αγροτικές φυλακές που μπήκε να εκτίσει την ποινή του».

Υπενθυμίζεται ότι ο 56χρονος πρώην υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στο Ρέθυμνο δεν έχει ομολογήσει την πράξη του και υποστήριξε το σενάριο της αυτοκτονίας της άτυχης γυναίκας, ένα σενάριο που αν και καταρρίφθηκε στο Εφετείο, είχε γίνει δεκτό σε πρώτο βαθμό, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί στην φυλακή μόλις πέρυσι, έξι χρόνια μετά το έγκλημα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το zarpanews, τον Μάιο του 2022, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης, στα Χανιά, τον έκρινε κατά πλειοψηφία (5-2) «ένοχο» για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση, και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών καθώς του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μετέπειτα σύννομου βίου. Είχε προηγηθεί καταδικαστική εισαγγελική πρόταση, την οποία το Δικαστήριο έκανε δεκτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος της απόφασης του Εφετείου είχε ασκηθεί ενώπιον του Αρείου Πάγου αίτηση αναίρεσης, ως προς το σκέλος που αφορά την αναγνώριση του ελαφρυντικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμμανουήλ Αθανασίου

H αποφυλάκιση του Κώστα Λεμενιτάκη, καταδικασμένου για τον βίαιο και τραγικό θάνατο της Έφης Τσιχλάκη, είναι ένα γεγονός τόσο οδυνηρό, δεδομένου του ιστορικού αυτής της υπόθεσης, τόσο σοκαριστικό, τόσο ντροπιαστικό για την Ελληνική Δικαιοσύνη που πραγματικά δεν έχω λόγια. 

Δεν πιστεύω στην εκδίκηση, δεν πιστεύω στο αίσθημα μίσους. Δεν μισώ τον δολοφόνο, δεν εύχομαι καν το κακό του. Πολεμάμε όμως για να πληρώσει την απεχθή του πράξη. Πολεμάμε για δικαιοσύνη. 

Μετά από μία ντροπιαστική αθωωτική πρωτόδικη απόφαση,

μετά από μία ντροπιαστική αναγνώριση ελαφρυντικού στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και πριν την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου σχετικά με τις αναιρέσεις που έχουν ασκηθεί, με θλίψη και οργή σας ανακοινώνω ότι ο Κώστας Λεμενιτάκης είναι πλέον ελεύθερος. 

Χωρίς να έχει δείξει την οποιαδήποτε μεταμέλεια, χωρίς να έχει παραδεχτεί καν τη δολοφονία, χωρίς να έχει ζητήσει συγνώμη…

Αν υπάρχει Δικαιοσύνη στη Ελλάδα, σήμερα θα νιώθει έρμαιο των συμφερόντων… 

Είναι πλέον προφανές ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ειδική μεταχείριση εξού και οι αγροτικές φυλακές που μπήκε να εκτίσει την ποινή του.

ΝΤΡΟΠΗ και μόνο ΝΤΡΟΠΗ!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα