Γυναικοκτονία στην Καλαμαριά: Ο αστυνομικός περίμενε την πρώην σύζυγό του στο σπίτι – Τη σκότωσε με καραμπίνα

Γυναικοκτονία στην Καλαμαριά: Ο αστυνομικός περίμενε την πρώην σύζυγό του στο σπίτι – Τη σκότωσε με καραμπίνα
ΙΝΤΙΜΕ

Με καραμπίνα πυροβόλησε και σκότωσε την πρώην σύζυγό του ο 38χρονος αστυνομικός και στη συνέχεια αυτοκτόνησε - Υπηρετούσε σε υπηρεσία άνευ όπλου, στη Νέα Ραιδεστό.

Γροθιά στο στομάχι είναι οι λεπτομέρειες της στυγερής γυναικοκτονίας που σημειώθηκε, το πρωί της Τρίτης, στην Καλαμαριά, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με τον δράστη, που ήταν αστυνομικός, να αυτοκτονεί αμέσως μετά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το voria.gr, ο 38χρονος γυναικοκτόνος και αυτόχειρας περίμενε την 42χρονη πρώην σύζυγό του να γυρίσει στο σπίτι επί της οδού Κομνηνών 27, καθώς αυτή είχε πάει τα δύο τους παιδιά στο σχολείο. Στη συνέχεια, την πυροβόλησε με καραμπίνα, ενώ λίγο αργότερα έβαλε τέλος και στη δική του ζωή.

Η ΕΛΑΣ δέχθηκε κλήση για πυροβολισμούς περίπου στις 8:15. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 38χρονος και η 42χρονη είχαν πάρει διαζύγιο εδώ και έναν χρόνο, ενώ τα παιδιά τους, δύο αγόρια, είναι 13 και 12 ετών.

Ειδικοί ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στο σχολείο που φοιτούν τα δύο ανήλικα παιδιά για να αναλάβουν τη στήριξή τους.

Τού είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο

Ο εν λόγω αστυνομικός υπηρετούσε σε υπηρεσία γραφείου, στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος. Του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο, όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές.

Η τοποθέτησή του σε υπηρεσία γραφείου οφείλεται σε πρόβλημα τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε.

Η καραμπίνα (κυνηγετικό όπλο) με την οποία τελέστηκαν το έγκλημα και η αυτοκτονία βρισκόταν νομίμως στην κατοχή του αστυνομικού, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Στο σημείο του εγκλήματος δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, ενώ θα ερευνηθεί και η οικία του αστυνομικού.

Κάτοικος της περιοχής, η οποία ζει σε πολυκατοικία που γειτνιάζει με αυτήν όπου διέμενε η 42χρονη, όπου έγινε το τραγικό συμβάν, αναφέρει ότι το πρώην ζευγάρι έμεινε στο διαμέρισμα τα τελευταία 3-4 χρόνια, καθώς η οικοδομή είναι καινούργια. Η ίδια πρόσθεσε ότι έχει να δει τον δράστη και αυτόχειρα περίπου έναν χρόνο στη γειτονιά. Τη γυναίκα, όπως λέει, την έβλεπε κατά διαστήματα, αλλά, όπως τονίζει, ήταν και οι δύο άνθρωποι απόμακροι και κλειστοί ως χαρακτήρες.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι γείτονες αλλά και η μητέρα του δράστη, που της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

Δεν υπήρχε καταγγελία για βίαιη συμπεριφορά, λέει η ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, δεν είχαν απασχολήσει καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε κάποια καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.

Το 2023, το ζευγάρι χώρισε με συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίστηκαν οι μέρες και ώρες που θα βλέπουν τα παιδιά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα