Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Δίωξη στον 50χρονο για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Διαβάζεται σε 4'
Στον Εισαγγελέα ο 50χρονος γυναικοκτόνος
Στον Εισαγγελέα ο 50χρονος γυναικοκτόνος INTIME

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε, μεταξύ άλλων, στον 50χρονο δράστη που δολοφόνησε τη 40χρονη στο Μενίδι. Προθεσμία για τη Δευτέρα.

Ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας βρέθηκε ο κατηγορούμενος για τη γυναικοκτονία της 40χρονης στο Μενίδι.

Ο 50χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για την προσεχή Δευτέρα προκειμένου να απολογηθεί.

Νέα αναβολή για το αυτόφωρο

Σήμερα επρόκειτο να εκδικαστεί ενώπιον του αυτόφωρου τριμελούς η δίκη για τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας κατά της 40χρονος. Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν και έλαβαν νέα αναβολή για τις 18 Μαρτίου 2025, επικαλούμενοι κωλύματος στο προσώπου του κατηγορούμενου.

Την εντόπισε στο νέο της σπίτι και την παρακολουθούσε

Υπενθυμίζεται πως, μετά από μία κακοποιητική συμπεριφορά που κρατούσε σχεδόν μία δεκαετία η 40χρονη βρήκε άλλο σπίτι πριν δύο μήνες, το οποίο αγόρασε και μετακόμισε, στην περιοχή του Μενιδίου, μαζί με τον γιο και την κόρη της.

Το σπίτι αυτό το ανακάλυψε ο πρώην σύντροφός της ο οποίος μάλιστα στις 7 Μαΐου πήγε εκεί και άρχισε να περιφέρεται επίμονα έξω από αυτό. Όταν τον αντιλήφθηκε το θύμα, κατέβηκε κάτω ζητώντας του τον λόγο και ρωτώντας τι θέλει εκεί. Τότε ξέσπασε ακόμη ένα βίαιο επεισόδιο σε βάρος της, στο οποίο παρενέβη η ανήλικη κόρη του θύματος και κλήθηκε η Αστυνομία. Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεση της κόρης του θύματος, ο δράστης φέρεται να απείλησε κιόλας το θύμα λέγοντας της «θα δεις τι θα γίνει τώρα», «θα σε σκοτώσω» και «θα σας κάψω ζωντανούς όλους» απειλώντας εμμέσως και τα παιδιά τους.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έφτασαν στο σημείο, οδήγησαν το πρώην ζευγάρι στο αρμόδιο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών.

Το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παράβαση του νόμου «Περί Ενδοοικογενειακής Βίας» σε συνδυασμό με «Απλή Σωματική Βλάβη», «Απειλή» και «Εξύβριση».

Στην παθούσα χορηγήθηκε παραγγελία για Ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν το επιθυμεί τη δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης στο κινητό της τηλέφωνο της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Το θύμα ενημερώθηκε και για την δυνατότητα μεταφοράς της σε δομή φιλοξενίας και δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε καθώς είχε βρει το νέο σπίτι που έμενε.

Ο 50χρονος κακοποιητής οδηγήθηκε την ίδια ημέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η δικάσιμος προσδιορίστηκε για την Παρασκευή 17 Μαΐου. Ο δράστης αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα στο σημείο της δολοφονίας σήμερα, στον οποίο επιδείχτηκε φωτογραφία του από τους αστυνομικούς.

Το κακοποιητικό ιστορικό

Κατά το παρελθόν, δύο ακόμα φορές, το 2013 και το 2022το θύμα είχε υποβάλει έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία, κατά τις οποίες ο δράστης είχε αναζητηθεί και συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

Συγκεκριμένα, στις 3 Απριλίου 2013, το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ξανά. Γίνεται μνεία ότι υπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, πλην όμως η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018. Της χορηγήθηκε έγγραφο για την εξέτασή της από ιατροδικαστή και έντυπο με φορείς και τηλέφωνα για θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Στις 7 Μαΐου πλέον, ήταν το πιο πρόσφατο περιστατικό και σήμερα το πρωί, το καρτέρι θανάτου που έστησε ο δράστης στο θύμα καθώς εκείνη πήγαινε στη δουλειά της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα