Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη – Το βεβαρημένο παρελθόν του

Διαβάζεται σε 4'
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη – Το βεβαρημένο παρελθόν του
PRINTSCREEN

Γνώριμος των Αρχών ο δράστης της νέας γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους, με θύμα μια 28χρονη κοπέλα. Τα αδικήματα για τα οποία είχε συλληφθεί και το χρονικό της τραγωδίας.

Πληροφορίες για το παρελθόν του δράστη της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους, του πρώην συντρόφου της 28χρονης που την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου σε κοντινή απόσταση από το τοπικό Α.Τ., έρχονται στη δημοσιότητα.

Aπό τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από την έρευνα, προκύπτει πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα βίαιο κι επικίνδυνο άτομο, το οποίο κατά καιρούς είχε συλληφθεί για διάφορα αδικήματα.

Ειδικότερα, ο 39χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές κατά το παρελθόν ως ακολούθως:

  • Την 06/12/2019 συνελήφθη από το Α.Τ. Ιλίου κατηγορούμενος για παράβαση των άρθρων 308 του Π.Κ. «Σωματική βλάβη», 167 του Π.Κ. «Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων» και 361 του Π.Κ. «Εξύβριση».
  • Την 07/03/2020 συνελήφθη από το Α.Τ. Ιλίου κατηγορούμενος για παράβαση του Ν. 4139/2013 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις», διότι κατελήφθη να κατέχει 1,2 γραμμάρια μικτού βάρους ηρωίνη.
  • Την 23/11/2020 σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση των άρθρων 6 παρ. 1 και 8 παρ. 1 του Ν. 3500/2006, «Ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη» και «Βιασμός και κατάχρηση σε ασέλγεια», ύστερα από μήνυση που υποβλήθηκε από την 28χρονη.

Παράλληλα είχε κατηγορηθεί για απείθεια και αντίσταση κατά των αρχών.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η 28χρονη φέρεται να είχε αντιληφθεί τον πρώην σύντροφό της να κινείται έξω από το σπίτι της και καθώς υπήρχε κακοποιητικό παρελθόν, μια και τον είχε μηνύσει το 2020 για βιασμό και κακοποίηση, φοβήθηκε και πήγε το βράδυ της Δευτέρας (1/4) στο Αστυνομικό Τμήμα για να ζητήσει προστασία.

Όταν τα ανέφερε αυτά στην Αξιωματικό Υπηρεσίας, εκείνη της πρότεινε να κάνει μήνυση. Όμως από την πλευρά της, η 28χρονη δεν θέλησε να κάνει μήνυση, γιατί, όπως υποστήριξε, ούτε στο παρελθόν είχε οδηγήσει αυτό κάπου και στο τέλος την είχε πάρει πίσω.

Ζήτησε όμως να συνοδεύσει εκείνη και τον φίλο της ένα περιπολικό στο σπίτι ώστε να τους δει ο πρώην σύντροφός της να τρομάξει και να φύγει. Τότε η Αξιωματικός της πρότεινε να καλέσουν το “100”, γι’ αυτό και εκείνη είπε πως θα το καλέσει η ίδια.

Όντως, φεύγοντας από το Αστυνομικό Τμήμα η 28χρονη κάλεσε την Άμεση Δράση. Μάλιστα η κλήση έχει καταγραφεί. Η κοπέλα ακούγεται να αφηγείται το ιστορικό στην τηλεφωνήτρια, όταν ξαφνικά ακούγονται ουρλιαχτά και πέφτει η γραμμή. Ήταν μόλις δέχτηκε τη θανατηφόρα επίθεση από τον 39χρονο δράστη, που την παρακολουθούσε και είχε στήσει καρτέρι.

Ο φίλος που συνόδευε την 28χρονη ‘πάγωσε’ και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ο αστυνομικός που βρισκόταν εντός του φυλακίου, βγήκε μόλις αντιλήφθηκε την φασαρία, όμως επίσης δεν πρόλαβε να αντιδράσει και με την σειρά του ο δράστης αυτοτραυματίστηκε στον λαιμό.

Το θύμα κατέληξε στο σημείο ενώ ο δράστης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γεννηματά όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Βίντεο ντοκουμέντο: Τα τελευταία λεπτά πριν από το έγκλημα

Τα λεπτά που προηγήθηκαν πριν τη φρικτή γυναικοκτονία, αποτυπώνονται σε βίντεο ντοκουμέντο.

Το απόσπασμα που έφερε στη δημοσιότητα το MEGA δείχνει τον 39χρονο δράστη να παρακολουθεί βήμα βήμα τις κινήσεις του θύματος.

Λίγο πριν διαπράξει το έγκλημα, φαίνεται να περνάει μπροστά από το σπίτι της 28χοονης για να κατευθυνθεί προς το Α.Τ. όπου κι έγινε η δολοφονία.

Την Πέμπτη απολογείται ο 39χρονος δράστης

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου, έλαβε ο δράστης της γυναικοκτονίας έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 28χρονης κοπέλας βγήκε από το νοσοκομείο, όπου παρέμενε λόγω του αυτοτραυματισμού του με μαχαίρι δευτερόλεπτα μετά το έγκλημα, και φρουρούμενος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, ζήτησε προθεσμία προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και να απολογηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί η καταγγελία ότι η 28χρονη είχε καταφύγει στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων καταγγέλλοντας των πρώην σύντροφο της και γυναικοκτόνο, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές θα διερευνήσουν αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες από την πλευρά των αστυνομικών οργάνων που βρίσκονταν σε υπηρεσία. Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του γυναικοκτόνου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δίκη του χρήση.

Για το περιστατικό μάλιστα έχει γίνει ήδη εισαγγελική παρέμβαση και από την ηγεσία της ΓΑΔΑ έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες στους χειρισμούς αστυνομικών.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα