Γλυφάδα: Προσπάθησε να πείσει την ιδιοκτήτρια να τον πάρουν πίσω, πριν αρπάξει το όπλο

Διαβάζεται σε 3'
Η καραμπίνα του 76χρονου στη Γλυφάδα
Η καραμπίνα του 76χρονου στη Γλυφάδα

Ο δράστης μπήκε αρχικά στο γραφείο της ιδιοκτήτριας της ναυτιλιακής και προσπάθησε να την πείσει να πάρει πίσω την απόλυσή του και να του αφήσει το σπίτι να μείνει. Όταν απορρίφθηκε η ευκαιρία που ζήτησε εκείνος έβγαλε την κοντόκαννη και όρμησε ξανά στο γραφείο της.

Μία ακόμα ευκαιρία ζήτησε ο 76χρονος δράστης από την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα πριν ξεσπάσει το μακελειό που άφησε πίσω 4 νεκρούς.

Σύμφωνα με την κατάθεση της γραμματέως της που πρόλαβε να βγει έξω, τους άκουσε να τσακώνονται έντονα, στο γραφείο της στον 1ο όροφο και να της λέει ότι δουλεύει για την οικογένειά τους πάνω από 30 χρόνια, πως τον βγάζουν από το σπίτι και ότι τι θα κάνει εκείνος τώρα σε αυτή την ηλικία, χωρίς δουλειά και σπίτι, πού θα πάει.

Εκεί της ζήτησε να πάρει πίσω και την απόφασή της να τον απολύσει, με την ιδιοκτήτρια ανένδοτη να τον διώχνει και να του κλείνει την πόρτα του γραφείου της.

Τότε ο δράστης βγήκε στο διάδρομο που είχε αφήσει την τσάντα με την κοντόκαννη καραμπίνα μέσα, την πήρε, επέστρεψε στο γραφείο της, έσπασε την πόρτα μπήκε μέσα και την πυροβόλησε, τραυματίζοντάς της αρχικά στο χέρι και την ωμοπλάτη.

Εκείνη τραυματισμένη βγήκε έξω τρέχοντας και πήγε στον ημιώροφο στα γραφεία του γαμπρού της και του πρώην καπετάνιου ζητώντας βοήθεια. Ο δράστης την ακολούθησε και την πυροβόλησε στο κεφάλι. Ο πρώην καπετάνιος όρμησε πάνω του σε μία προσπάθεια να τον αφοπλίσει κρατώντας του το όπλο, όμως εκείνος έβγαλε ένα παλιό περίστροφο που είχε στην τσέπη και τον σκότωσε με αυτό και στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε και τον γαμπρό της ιδιοκτήτριας.

Η σύζυγός του και αδελφή της ιδιοκτήτριας ακούγοντας τους πυροβολισμούς και την φασαρία από τον 2ο όροφο που βρισκόταν, αναζήτησε καταφύγιο στην τουαλέτα όπου κλειδώθηκε μαζί με μία άλλη εργαζόμενη και απεγκλωβίστηκαν αργότερα με την βοήθεια των αστυνομικών της ΕΚΑΜ που εισήλθαν στο κτίριο.

Ο δράστης κατέβηκε στο υπόγειο ξανά, έβαλε το περίστροφο στο αμάξι του, πήρε την καραμπίνα και πήγε σε μία αποθήκη και αυτοκτόνησε. Όσο διαδραματίζονταν οι σκηνές αυτές και ακούγονταν οι πυροβολισμοί, οι περισσότεροι εργαζόμενοι τράπηκαν σε φυγή και βγήκαν έξω στο δρόμο, μέχρι που έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Από το Ανθρωποκτονιών λαμβάνονται καταθέσεις εργαζομένων και θα ζητηθεί η κατάθεση και της αδελφής της ιδιοκτήτριας για να μπορέσουν να αποσαφηνίσουν πλήρως τα αίτια της τραγωδίας.

Ο δράστης και αυτόχειρας δεν είχε οικογένεια, ζούσε μόνος και ουσιαστικά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, εργαζόμενος ως φροντιστής των γονέων της εφοπλιστικής οικογένειας που τον είχαν πάρει υπό την προστασία τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα