Γλυφάδα: “Θα τελειώσω αυτούς που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι”

Διαβάζεται σε 4'
Πυροβολισμοί σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα
Πυροβολισμοί σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα EUROKINISSI

Δραματικά είναι όσα προκύπτουν από τις καταθέσεις των μαρτύρων και εργαζομένων στην ναυτιλιακή εταιρεία της Γλυφάδας για τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν με τον 76χρονο δράστη

Ο 76χρονος δράστης του μακελειού στην ναυτιλιακή εταιρεία στην Γλυφάδα, ήταν ένας άνθρωπος σύμφωνα με την έως τώρα έρευνα του Ανθρωποκτονιών που ήταν βαθιά αφοσιωμένος και βαθιά αφομοιωμένος από την οικογένεια των εφοπλιστών για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Αν και οι αστυνομικοί δε γνωρίζουν την ακριβή οικονομική του κατάσταση καθώς δεν έχουν επί του παρόντος ζητήσει άρση του τραπεζικού απορρήτου του, από τις καταθέσεις μαρτύρων που έχουν στη διάθεσή τους, γνωρίζουν ότι ειδικά η μητέρα των αδελφών που φρόντιζε μέχρι τον θάνατό της, του άφησε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ως κληρονομιά.

Δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε βιοποριστικό πρόβλημα ακόμα και μετά την απόλυσή του, όμως αυτό που προκύπτει από καταθέσεις εργαζομένων που άκουσαν τον ίδιο να το φωνάζει είναι πως υπήρχε πρόθεση να τον βγάλουν από το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί στη Γλυφάδα, παρότι αυτό το αρνείται με επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία και μάλιστα σε έναν μάρτυρα του είπε πως είχε δεχτεί ακόμα και ανώνυμη απειλή ότι θα τον κάψουν αν δεν φύγει.

Φαίνεται ότι όλη αυτή η προστριβή τον έκανε να νιώσει προδομένος από μία οικογένεια που είχε υπηρετήσει 36 χρόνια και έτσι καταλήγουν οι αστυνομικοί ότι έφτασε σε αυτό το αιματηρό ξεκαθάρισμα.

Αν και σε κάποια σημεία οι καταθέσεις των εργαζομένων είναι αντικρουόμενες ως προς αν η αδελφή του θύματος κλειδώθηκε μόνη της στο μπάνιο ή την κλείδωσε εκείνος, που μένει να αποσαφηνίσει η ίδια η αδελφή του θύματος όταν καταθέσει, τα κίνητρα που αποδίδουν στον δράστη είναι όμοια.

“Φύγε από τη μέση, έχεις καλή οικογένεια και δεν θέλω να σε σκοτώσω”

Ένας εκ των μαρτύρων που τον γνώριζε και τον συνάντησε στο γκαράζ της εταιρείας, όταν κατάλαβε τις προθέσεις του και τον ακολούθησε μέχρι τον όροφο του γραφείου της ιδιοκτήτριας, ανέφερε μεταξύ άλλων στις Αρχές:

«Τότε ο Άρης κινήθηκε προς το γραφείο της και εγώ τον πλησίασα με σκοπό να τον ηρεμήσω μην κάνει κανένα κακό. Όταν έφτασε στο γραφείο της, ο Άρης της είπε ότι θέλει να μιλήσουν και αυτή επειδή μιλούσε στο τηλέφωνο του είπε ότι δεν μπορεί τώρα και να φύγει, ενώ στη συνέχεια κλείδωσε την πόρτα του γραφείου. Ο Άρης συνέχισε στο διάδρομο και εγώ τον ακολούθησα και του είπα πάλι να σταματήσει τις βλακείες και να φύγει από την εταιρεία. Αυτός τότε σηκώνει το αριστερό του χέρι και βλέπω ότι κρατάει ένα όπλο. Εγώ αμέσως του έσπρωξα το χέρι προσπαθώντας να απομακρύνω το όπλο και εκείνος μου είπε: Φύγε από τη μέση, έχεις καλή οικογένεια και δεν θέλω να σε σκοτώσω. Θα τελειώσω αυτούς που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι».

Ο δράστης έσπασε την πόρτα του γραφείου, μπήκε μέσα και την πυροβόλησε, τραυματίζοντάς της αρχικά στο χέρι και την ωμοπλάτη.

Εκείνη τραυματισμένη βγήκε έξω τρέχοντας και πήγε στον ημιώροφο στα γραφεία του γαμπρού της και του πρώην καπετάνιου ζητώντας βοήθεια. Ο δράστης την ακολούθησε και την πυροβόλησε στο κεφάλι. Ο πρώην καπετάνιος όρμησε πάνω του σε μία προσπάθεια να τον αφοπλίσει κρατώντας του το όπλο, όμως εκείνος έβγαλε ένα παλιό περίστροφο που είχε στην τσέπη και τον σκότωσε με αυτό και στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε και τον γαμπρό της ιδιοκτήτριας, όπως καταλήγουν οι αστυνομικοί από την αυτοψία που πραγματοποίησαν στον χώρο σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες.

Η σύζυγός του και αδελφή της ιδιοκτήτριας απεγκλωβίστηκαν αργότερα με την βοήθεια των αστυνομικών της ΕΚΑΜ που εισήλθαν στο κτίριο.

Ο δράστης κατέβηκε στο υπόγειο ξανά, έβαλε το περίστροφο στο αμάξι του, πήρε την καραμπίνα και πήγε σε μία αποθήκη και αυτοκτόνησε. Όσο διαδραματίζονταν οι σκηνές αυτές και ακούγονταν οι πυροβολισμοί, οι περισσότεροι εργαζόμενοι τράπηκαν σε φυγή και βγήκαν έξω στο δρόμο, μέχρι που έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα