“Greek Mafia”: Το χρονικό των συμβολαίων θανάτου μέχρι την εκτέλεση στον Νέο Κόσμο

Διαβάζεται σε 6'
Ελληνική Αστυνομία (φωτογραφία αρχείου)
Ελληνική Αστυνομία (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδεται η 16η δολοφονία τα τελευταία 7 χρόνια στον σκοτεινό κόσμο της Greek Mafia, της οποίας βασικός εκτελεστής επί σειρά ετών ήταν ο 44χρονος Β.Ζ., στον Νέο Κόσμο.

Τη συζήτηση για την ασφάλεια των πολιτών αναζωπυρώνει η πρώτη εκτέλεση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών για το 2024. Τελευταίο χρονικά θύμα στον χώρο της νύχτας και της “Greek Mafia” ο 44χρονος Β.Ζ., ο οποίος έπεσε νεκρός, τα ξημερώματα της Κυριακής, στον Νέο Κόσμο αφού δέχτηκε δεκάδες σφαίρες.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια θανάτου16η δολοφονία τα τελευταία 7 χρόνια στον κόσμο της “Greek Mafia”– διαπιστώνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο πολεμικά τουφέκια καλάσνικοφ και ένα πιστόλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το θύμα έφερε βαρύ οπλισμό, αλλά δεν πρόλαβε να τον χρησιμοποιήσει.

Το τελευταίο αποτυπώνεται και στα δύο πανομοιότυπα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο 44χρονος είναι έτοιμος να μπει στο αμάξι του. Δευτερόλεπτα αργότερα ένα αυτοκίνητο σταματάει πίσω ακριβώς από το δικό του, από το οποίο βγαίνουν δύο άτομα και τον γαζώνουν με καλάσνικοφ.

Ένας εκ των δραστών, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι ο 44χρονος είναι όντως νεκρός, ανοίγει την πόρτα του οχήματος και με περίστροφο τον πυροβολεί από κοντινή απόσταση.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκβιαστών, έχουν συλλέξει και μελετούν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες στην περιοχή του Νέου Κόσμου, τόσο το επίμαχο χρονικό διάστημα εκδήλωσης της μαφιόζικης επίθεσης, όσο και από τις προηγούμενες μέρες, με το σκεπτικό ότι οι δολοφόνοι είχαν μελετήσει από πριν το χώρο και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουν στο εγκληματικό σχέδιό τους.

Τα σοκαριστικά βίντεο της εκτέλεσης – ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τζιπ που στάθμευσε μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων επέβαιναν τουλάχιστον τρία άτομα -ενδεχομένως και τέσσερα.

Με έναν καταιγισμό πυρών -σχεδόν 100 σφαίρες- κατάφεραν να διαπεράσουν το θωρακισμένο αυτοκίνητο και να γαζώσουν το θύμα τους. Στη συνέχεια, άνοιξαν την πόρτα του οδηγού όπου ο 44χρονος προσπάθησε να βρει καταφύγιο και τον αποτελείωσαν με πιστόλι. Ο ίδιος ήταν οπλισμένος αλλά δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Στο αυτοκίνητο του 44χρονου βρέθηκε το πιστόλι του, ένα Glock των 9 χιλιοστών, ενώ στο πορτ μπαγκάζ είχε και ο ίδιος ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρες και άγνωστο αριθμό φυσιγγίων.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το κλεμμένο αυτοκίνητο που είχε βρεθεί τον Ιούνιο στην ίδια περιοχή γεμάτο όπλα και αλεξίσφαιρα, να αποτελούσε προπαρασκευαστική ενέργεια για χτύπημα με αποδέκτη τον 44χρονο. Σημειωτέον πως ο 44χρονος, τις 29 Οκτωβρίου 2018, είχε πέσει ξανά θύμα μαφιόζικης επίθεσης, στην ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά, όπου τραυματίστηκε σοβαρά αλλά κατάφερε να γλιτώσει, καθώς έπαθε εμπλοκή το όπλο των δραστών.

Το χρονικό των μεγαλύτερων συμβολαίων θανάτου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απόρρητη έκθεση της Ασφάλειας Αττικής που είχε παραδώσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τον Μάιο του 2021, αποτελεί την ακτινογραφία της ελληνικής μαφίας, της οποίας βασικός εκτελεστής επί σειρά ετών ήταν ο 44χρονος.

Στις 100 σελίδες ξεδιπλώνεται η διάρθρωση και η δράση των πιο ισχυρών εγκληματικών ομάδων, με έδρα κυρίως την Αττική, ενώ καταγράφονται με ονόματα και διευθύνσεις οι 500 πιο σκληροί στο χώρο της νύχτας. Ο κύκλος της βίας, δε, έχει κέρδη που εκτιμάται ότι φτάνουν έως και το 1 εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως.

Σημειώνεται πως η “Greek Mafia” με πλοκάμια σε όλο το φάσμα της παραβατικότητας -από ακριβά συμβόλαια θανάτου, λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων, εμπόριο ναρκωτικών, μέχρι εκβιασμούς, προστασία και εμπόριο λευκής σάρκας- μετράει ήδη τουλάχιστον 16 νεκρούς τα τελευταία 7 χρόνια, ενώ φέρεται να εμπλέκεται και σε επιθέσεις και απόπειρες επιθέσεων κατά δικαστικών.

Δολοφονία Βασίλη Γρίβα 3/5/2017

Οι ισορροπίες στον υπόκοσμο διαταράχθηκαν με τη δολοφονία του πρωτοπαλίκαρου Βασίλη Γρίβα 47 χρόνων και οδήγησε σε πόλεμο αλληλοεξόντωσης μεταξύ των αντίπαλων φατριών. Η δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια του γιου του. Ο άγραφος νόμος της Μαφίας που ήθελε να μην γίνονται εκτελέσεις μπροστά σε γυναίκες και παιδιά, κατέρρευσε. Ο Γρίβας είχε απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές για εκβιάσεις, αιματηρές συμπλοκές και άλλα βαριά αδικήματα.

Δολοφονία Βασίλη Στεφανάκου 17/1/2018

Η φράση του Φρίντριχ Νίτσε «Οι συνέπειες των πράξεων μας, μας αρπάζουν από τον λαιμό. Τους είναι αδιάφορο αν στο μεταξύ έχουμε γίνει καλύτεροι», στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, αποδείχτηκε τελικά προφητική για τον Βασίλη Στεφανάκο τον Ιανουάριο του 2018 στο Χαϊδάρι. Εκεί όπου ο 58χρονος γαζώθηκε από το Καλάσνικοφ του εκτελεστή του, μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητό του. Θεωρείται ότι είναι το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου που υπεγράφη ποτέ και η δολοφονία του ήταν αντίποινα για την δολοφονία του Θανάση Γρίβα 8 μήνες νωρίτερα.

Δολοφονία Δημήτρη Μάλαμα 29/10/2019

Σε φανάρι της Λεωφόρου Αθηνών στο Χαϊδάρι έμελλε να δολοφονηθεί ο φερόμενος ως ταμίας της Greek Mafia, Δημήτρης Μάλαμας. Επαγγελματίες εκτελεστές πάνω σε δίκυκλο τον πλησίασαν από το αντίθετο ρεύμα και άδειασαν τη γεμιστήρα του καλάσνικοφ πάνω του αδιαφορώντας για την ένοπλη φρουρά που είχε το θύμα σε κοντινή απόσταση.

Δολοφονία Καπετανάκη 9/12/2020

Ο επονομαζόμενος Νονός των Νονών και άσπονδος εχθρός του Βασίλη Στεφανάκου, Δημήτρης Καπετανάκης, εκτελείται με 28 σφαίρες από καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια. Ο Καπετανάκης φέρεται να είχε εμπλακεί σε συνολικά 11 δολοφονίες, ληστείες και εκβιασμούς ενώ είχε κατηγορηθεί ως σημαίνων στέλεχος του «συνδικάτου του εγκλήματος».

Δολοφονία Σκαφτούρου 25/4/2022

Ήταν Δευτέρα του Πάσχα όταν σημειώθηκε η πρώτη εκτέλεση μπροστά στην οικογένεια του θύματος. Σαν να ήθελε ο φυσικός αυτουργός να δώσει ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Ο «Θείος Τζο» θα εκτελεστεί με δέκα σφαίρες στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια με τους 4 δράστες να επιβαίνουν και πάλι σε μηχανές με τη μία να παθαίνει μηχανική βλάβη και να εγκαταλείπεται από τους εκτελεστές. Ακόμα και αυτό το λάθος τους, όμως, δεν τους πρόδωσε με αποτέλεσμα να παραμένουν και αυτοί ασύλληπτοι μέχρι σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα