Habemus Δήμαρχο!

default image

Για τέταρτη φορά στις κάλπες μέσα σε 13 μήνες προσήλθαν οι δημότες του Καποδιστριακού Δήμου Γιάννουλης-Φαλάνης του Νομού Λάρισας

Για τέταρτη φορά στις κάλπες μέσα σε 13 μήνες προσήλθαν οι δημότες του Καποδιστριακού Δήμου Γιάννουλης-Φαλάνης του Νομού Λάρισας, χθες Κυριακή και ανέδειξαν τη νέα δημοτική αρχή.

Ο Ευθύμιος Αλαμάνης, τρίτος εκ των υποψηφίων για το αξίωμα, που είχε θέσει υποψηφιότητα στις τελευταίες δημοτικές εκλογές αναδείχθηκε τελικά Δήμαρχος με άνετη πλειοψηφία, θέτοντας έτσι τέρμα στην εκλογική περιπέτεια που ταλανίζει τον Δήμο μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2006. 

Οριακές πλειοψηφίες και αμφισβητούμενοι ψήφοι, οδήγησαν σε ενστάσεις και δικαστική εμπλοκή και δημιούργησαν μία κατάσταση η οποία οδήγησε την αρχικώς εκλεγείσα Δέσποινα Αράπκουλε να εκπέσει εκ του αξιώματος της και να ανέλθει στο Δημαρχιακό θώκο ο Αθ. Μαμάκος. 

Κατά της εκλογής του όμως υπέβαλε ενστάσεις η αρχικά εκλεγείσα. Το θέμα έφθασε μέχρι και τον Άρειο Πάγο και εν τέλει ορίστηκε και νέα εκλογική διαδικασία η οποία ευνόησε τον τρίτο εκ των υποψηφίων.

Πάντως η “μάχη” έγινε για την τελευταία θητεία Δημάρχου στον συγκεκριμένο Καποδιστριακό Δήμο, καθώς με τις νέες διοικητικές μεταρρυθμίσεις και ο συγκεκριμένος αναμένεται να λάβει άλλη μορφή και να μην υπάρχει στην παρούσα μορφή συνένωσης, στις δημοτικές εκλογές του 2010.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα