Ιατρικές εξετάσεις για 40 κρατούμενες στις φυλακές Ελαιώνα

Ιατρικές εξετάσεις για 40 κρατούμενες στις φυλακές Ελαιώνα

Kλιμάκιο γιατρών του προγράμματος «Υγεία για όλους» επισκέφτηκε τις γυναικείες φυλακές προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις κρατούμενες και τα παιδιά τους που φιλοξενούνται εκεί

Εξετάσεις στις κρατούμενες των φυλακών Ελαιώνα Θηβών και στα παιδιά τους, πραγματοποίησε κλιμάκιο γιατρών του προγράμματος «Υγεία για όλους».

Το κλιμάκιο των γιατρών που επισκέφτηκε τις γυναικείες φυλακές προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις κρατούμενες και τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, πραγματοποίησαν πλήρη ενδοκρινολογικό έλεγχο, με χρήση φορητού υπερηχογράφου, καθώς και καρδιολογικό, παθολογικό και ρευματολογικό έλεγχο στις 40 κρατούμενες γυναίκες. Επίσης, διενεργήθηκε μυοσκελετικός έλεγχος στα 16 παιδιά που φιλοξενούνται στο κατάστημα κράτησης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όλες οι εξετάσεις διενεργήθηκαν με την παρουσία και του γιατρού της φυλακής, Εμμανουήλ Πανταντοσάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Υγεία για όλους», για την προάσπιση- προαγωγή υγείας ευπαθών ομάδων, τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και του πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ υποστηρίζεται από τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, καθώς και άλλους φορείς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην ομάδα των γιατρών που επισκέφθηκε τις φυλακές Ελαιώνα, συμμετείχαν η Ελένη Σωτηροπούλου ως συντονίστρια, η ενδοκρινολόγος Ευτυχία Κούκου, η καρδιολόγος Ευτυχία Παπούλα και ο παιδοορθοπεδικός, Νικόλαος Σεκούρης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην «ιατρική παρέμβαση, για την ευαισθησία τους και την προσφορά τους».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτογραφία: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα