Ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ΙΧ με οδηγό: Οργισμένη επιστολή σε Γεραπετρίτη για υπουργική απόφαση παραμονές εκλογών

Ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ΙΧ με οδηγό: Οργισμένη επιστολή σε Γεραπετρίτη για υπουργική απόφαση παραμονές εκλογών
istock

Αντιδρούν τα σωματεία εκμίσθωσης επαγγελματικών Ι.Χ. με οδηγό για τους νέους κανόνες που πλήττουν τον κλάδο ενόψει τουριστικής περιόδου. Επιστολή σε Γεραπετρίτη-Παπαδόπουλο. "Ανακαλέστε άμεσα".

Την οργισμένη αντίδραση και επιστολή των Σωματείων εκμίσθωσης επαγγελματικών Ι.Χ. με οδηγό Κέρκυρας και Κυκλάδων έφερε η υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε και στο ΦΕΚ (Τεύχος Β – Αριθμός Φύλλου 3276) με τίτλο Καθορισμός κανόνων εφαρμογής της ολικής εκμίσθωσης Επιβατηγών Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) αυτοκινήτων με οδηγό μέσω προκρατήσεως”.

Στην επιστολή τους, με αποδέκετες τον Υπουργό Επικρατείας (και εκτελών χρέη υπουργού Μεταφορών) Γεώργιο Γεραπετρίτη και Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, τα σωματεία κάνουν λόγο για “ανέντιμη και επικίνδυνη απόφαση” η οποία πάρθηκε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και αφορά στην υποχρέωση ανάρτηση της σύμβασης της ολικής εκμίσθωσης των Ε.Ι.Χ. με οδηγό στο Ψηφιακό Μητρώο τουλάχιστον δύο ώρες πριν την έναρξή της.

https://www.news247.gr/download/3780/https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2023/05/fek.pdf/275000/fek.pdf

“Κάτι τέτοιο διαταράσσει σε απόλυτο βαθμό τη λειτουργία των επιχειρήσεων μας καθώς και την ομαλή εξυπηρέτηση της υψηλής τουριστικής κίνησης που καταγράφεται. Επί της ουσίας θα αδυνατούμε πρακτικά να εξυπηρετήσουμε τους υποψήφιους πελάτες μας και τουριστικό κοινό σε τεράστιο βαθμό”, σημειώνουν και καλούν το αρμόδιο υπουργείο “να ανακαλέσετε άμεσα οποιαδήποτε απόφαση έχετε λάβει καταχρηστικά εις βάρος της λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεών μας. Οποιαδήποτε άλλη πράξη καθίσταται ανήθικη και επικίνδυνη”.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμες-οι κυρίες, κύριοι, κατόπιν των διαρροών για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων μας, της τελευταίας μας συζήτησης καθώς και της επικείμενης Υπουργικής απόφασης όπου αναφέρει ότι η ανάρτηση της σύμβασης της ολικής εκμίσθωσης των Ε.Ι.Χ. με οδηγό αναρτώνται υποχρεωτικώς στο Ψηφιακό Μητρώο τουλάχιστον τρεις (3) ώρες προ της ώρας έναρξης αυτής σας αναφέρουμε ότι:

Είναι ιδιαίτερα ανέντιμο και επικίνδυνο να προχωρείτε σε δημοσίευση τέτοιου είδους απόφασης 4-5 ημέρες μόλις πριν τις Εθνικές εκλογές.

Κάτι τέτοιο διαταράσσει σε απόλυτο βαθμό τη λειτουργία των επιχειρήσεων μας καθώς και την ομαλή εξυπηρέτηση της υψηλής τουριστικής κίνησης που καταγράφεται. Επί της ουσίας θα αδυνατούμε πρακτικά να εξυπηρετήσουμε τους υποψήφιους πελάτες μας και τουριστικό κοινό σε τεράστιο βαθμό.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο ρόλος σας είναι ο δημόσιος λειτουργός, που μεριμνά προς όφελος της ευημερίας της ελληνικής κοινωνίας κι όχι ως προστάτης συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων εις βάρος άλλων.

Τέτοιες πράξεις και ενέργειες στα πλαίσια υποτίθεται μιας ανοικτής φιλελεύθερης οικονομίας και αγοράς είναι απαράδεκτες

Ενημερώνουμε με κάθε δυνατό τρόπο ότι μια τέτοια απόφαση θα προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια μας.

Αναγνωρίζουμε ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο χρήζει ριζικών αλλαγών και είναι κάτι το οποίο το έχουμε αναφέρει πολλάκις κατά τη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι δυνατόν να προχωρείτε σε ριζικές αλλαγές δίχως ουσιαστική διαβούλευση υπό τον εκβιασμό της δικής σας αναγκαιότητας να φανείτε αρεστοί σε κάποιους.

Κάθε αλλαγή χρειάζεται και πρέπει να γίνει κατόπιν εξαντλητικής και ουσιαστικής διαβούλευσης με σκοπό την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας, της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και του ελληνικού τουρισμού

Σας καλούμε να ανακαλέσετε άμεσα οποιαδήποτε απόφαση έχετε λάβει καταχρηστικά εις βάρος της λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεών μας.

Οποιαδήποτε άλλη πράξη καθίσταται ανήθικη και επικίνδυνη”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα