Ικαρία: Τι έδειξε η νεκροτομή για τον θάνατο του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη

Ικαρία: Τι έδειξε η νεκροτομή για τον θάνατο του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη
Παραλία στην Ικαρία (φωτογραφία αρχείου) GEORGE VITSARAS / SOOC

Ανείπωτη είναι η θλίψη στην οικογένεια του 11χρονου γιου του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, που πνίγηκε την Πέμπτη σε παραλία στους Φούρνους της Ικαρίας. Πού αποδίδεται ο θάνατός του.

Ολοκληρώθηκε, το πρωί του Σαββάτου, η διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής του άτυχου 11 χρόνου, γιου του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, που έχασε τη ζωή του στους Φούρνους Ικαρίας.

Τα ίχνη του 11χρονου είχαν χαθεί από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης. Το παιδί εντοπίστηκε αργότερα περίπου 2 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, κοντά σε σημαδούρα, χωρίς να έχει σφυγμό και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έγιναν όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έδειξαν ότι ο θάνατος του αγοριού προήλθε από πνιγμό, ενώ θα ακολουθήσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Πλέον, αναμένεται το επίσημο πόρισμα και το έγγραφο του ιατροδικαστή που θα σταλεί πρώτα στις αρμόδιες αρχές. Με τον τρόπο αυτό συντίθενται τα κομμάτια του παζλ για να κλείσει η υπόθεση που έχει βυθίσει στο πένθος το νησί. Μάλιστα, με απόφαση του Δήμου έχουν αναβληθεί όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις

Σημειώνεται πως ακόμη δεν είναι σαφές εάν το άτυχο παιδί έχασε τις αισθήσεις του νωρίτερα και παρασύρθηκε από ρεύμα μέχρι τη σημαδούρα, ή παγιδεύτηκε στα σχοινιά της με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Τη Δευτέρα η κηδεία του 11χρονου

Η σορός του 11 χρόνου έχει μεταφερθεί από το Νοσοκομείο της Σάμου προκειμένου να οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Νωρίτερα, η μητέρα του ανακοίνωσε στα social media το πότε και το πού φίλοι και συγγενείς της οικογένειας θα πουν το τελευταίο αντίο στον νεαρό.

«Κηδεύουμε τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023 και ώρα 11 π.μ. στο Νεκροταφείο Καλλιθέας το αγγελούδι μας Χρήστο Σταμούλη 11 ετών» ανέφερε σε ανάρτησή της στα social media η μητέρα του.

“Δεν είχε σφυγμό” λέει γιατρός που παρέλαβε τη σορό του 11χρονου

Τις τραγικές στιγμές περιέγραψε ένας από τους πρώτους γιατρούς που παρέλαβαν το άψυχο σώμα του παιδιού, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Εκλήθην στο σημείο και κατά την άφιξη μου διαπίστωσα τον θάνατο του παιδιού το οποίο ήταν άσφυγμο και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μου για τη διαπίστωση του θανάτου και για να ακολουθήσουν όλες οι διαδικασίες».






Το χρονικό της τραγωδίας

Το παιδί είχε φύγει από το σπίτι του το μεσημέρι της Πέμπτης (10/08) φορώντας το μαγιό και κρατώντας την μάσκα του. Δεν είχε επιβεβαιώσει αν θα πήγαινε για μπάνιο ή αλλού, ωστόσο εκείνο που είναι γνωστό, είναι ότι είχε κανονίσει με τον ξάδερφό του και με άλλους φίλους να πάνε προς την παραλία.

Ο 11χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι στις 2.30 το μεσημέρι μπήκε μέσα στο νερό και ενδέχεται να μπλέχτηκε στο σκοινί της σημαδούρας, η οποία είναι εκεί για να δείχνει ότι απαγορεύεται το κολύμπι στην συγκεκριμένη περιοχή, δηλαδή ότι στο σημείο υπάρχει επικινδυνότητα.

Όταν το παιδί δεν επέστρεφε μετά από ώρες στο σπίτι, η μητέρα ανησύχησε και άρχισε να το αναζητά. Πήγε στο λιμεναρχείο, είπε ότι δεν ξέρει αν το παιδί έκανε μπάνιο ή αν έχει πάει μαζί με τους φίλους του για ποδόσφαιρο και το αναζητούσε. Αμέσως σήμανε συναγερμός, δύο σκάφη του Λιμενικού έφυγαν από το νησί της Σάμου και πήγαν στους Φούρνους Κορσεών, όπου έγινε έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του λιμεναρχείου εντόπισαν την σορό του άτυχου 11χρόνου στο νερό, την οποία ανέσυραν, ενώ στην συνέχεια την μετέφεραν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Λίγη ώρα νωρίτερα, εκτός από το λιμεναρχείο, είχαν βγει έξω όλοι κάτοικοι του νησιού που έψαχναν να βρουν το αγοράκι. Στην συγκεκριμένη περιοχή του νησιού τα παιδιά πάνε και κάνουν μπάνιο και παίζουν αλλά ίσως η χθεσινή θαλασσοταραχή να έσπρωξε το παιδί στα σκοινιά της σημαδούρας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα