Ημερολόγιο ομηρίας κρατούσε ο Λεμπιδάκης: ‘Προσπάθησαν να με απαγάγουν και στο παρελθόν’

Ημερολόγιο ομηρίας κρατούσε ο Λεμπιδάκης: ‘Προσπάθησαν να με απαγάγουν και στο παρελθόν’
Creta Live

Σε τετράδιο που έδωσε στις αρχές ο επιχειρηματίας αποκαλύπτει ανατριχιαστικές συνομιλίες με τους απαγωγείς του και επισημαίνει ότι στους έξι μήνες κράτησης ήρθε σε επαφή με τουλάχιστον 20 άτομα

Σε δέκα σελίδες ξεδιπλώνεται η πρώτη κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη, που έδωσε αμέσως μετά την απελευθέρωσή του στην Ασφάλεια Ηρακλείου. Σε αυτές μπορεί κάποιος να διακρίνει με την πρώτη ματιά ότι ο επιχειρηματίας είναι ένας άνθρωπος με αντίληψη και παρατηρητικότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίς, ο επιχειρηματίας κατά την κατάθεσή του παρέδωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου ένα τετράδιο με τις σημειώσεις που κρατούσε όλους αυτούς τους μήνες της αιχμαλωσίας του.

Σε αυτό περιγράφει ένα προς ένα τα κρησφύγετα στα οποία τον είχαν οδηγήσει και προσδιορίζει κατά προσέγγιση αλλά και με ακρίβεια σε ορισμένες περιπτώσεις  τις ημερομηνίες των μετακινήσεών του.

Αποκαλύπτει συνομιλίες με τους απαγωγείς  και προσδιορίζει ότι στους έξι μήνες κράτησης ήρθε σε επαφή με τουλάχιστον 20 άτομα. Αναφέρει ότι οι απαγωγείς τον ενημέρωναν για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά.

Άλλοτε του επέτρεπαν να δει τηλεόραση, άλλοτε τον άφηναν να διαβάζει εφημερίδες και πάντα ήταν αλυσοδεμένος, στο χέρι ή στο πόδι. Του πήγαιναν μόνο μαγειρευτό φαγητό.

Αποκαλύπτει ακόμα ότι από τις αρχές Απριλίου τού χορηγούσαν ηρεμιστικά, για να μπορέσει να διαχειριστεί τις κρίσεις πανικού καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά: «Όλο αυτόν τον καιρό δεν είδα ούτε μία φορά το φως του ήλιου».

Μιλά για τον περίεργο ρόλο που έπαιξε ο ιδιοκτήτης της μάντρας, για τον «Άκη» τον διαπραγματευτή και περιγράφει καρέ καρέ τα λεπτά της επιχείρησης για την απελευθέρωσή του. Αναφέρει ακόμα ότι από τον πρώτο καιρό οι απαγωγείς  είχαν αποκαλύψει ότι ήθελαν στην πραγματικότητα 20-35 εκατομμύρια ευρώ και ότι στο παρελθόν είχαν αποπειραθεί να τον απαγάγουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

(Φωτογραφία: Cretalive)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα