Υπό έλεγχο οι φωτιές στην Άρτα

default image

Υπό έλεγχο βρίσκονται δύο φωτιές στην Άρτα που εκδηλώθηκαν μετά τις 3 το μεσημέρι, χωρίς να απειλήσουν δασικές εκτάσεις

Υπό έλεγχο βρίσκονται δύο φωτιές στην Άρτα που εκδηλώθηκαν μετά τις 3 το μεσημέρι, αλλά μέχρι τώρα δεν απειλούν δασικές εκτάσεις ή κατοικημένες περιοχές.

Η πρώτη είναι στην περιοχή Νεοχωρίου Αράχθου όπου καίει χορτολιβαδική έκταση και καλαμώνες στη όχθη του ποταμού και η δεύτερη στη Ράχη Καλοβάτου όπου απειλήθηκε πορτοκαλεώνας, αλλά η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, απέτρεψε τον κίνδυνο.

Επίσης από άγνωστη αιτία, εκδηλώθηκε το μεσημέρι φωτιά σε αγροτικό μηχάνημα που κινούνταν στην παράκαμψη της Άρτας με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές και να προκαλέσει μικρή φωτιά σε ξηρά χόρτα, η οποία έγκαιρα σβήστηκε από την Πυροσβεστική πριν επεκταθεί. Ο οδηγός του αγροτικού μηχανήματος, πρόλαβε να το εγκαταλείψει έγκαιρα χωρίς να τραυματιστεί. 

Στο μεταξύ το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ήπειρο, εκδηλώθηκαν 7 φωτιές σε χορτολιβαδικές και θαμνώδεις εκτάσεις, στις περιοχές Κάτω Αετός Σαγιάδας Θεσπρωτίας, Τσαμαντά Φιλιατών, Σμέρτου Σαγιάδας, Ράχης Αμβρακικού, Καλουτά Ζαγορίου, Κερασώνα Φιλιππιάδας, και Κρανούλα Περάματος. Όλες έχουν τεθεί υπό έλεγχο ή σβήστηκαν εντελώς από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επενέβησαν.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα