Υποκλοπές: Αιφνιδιαστική έρευνα στην ΕΥΠ για το Predator

Διαβάζεται σε 2'
Το κτίριο όπου στεγάζεται η ΕΥΠ
Το κτίριο όπου στεγάζεται η ΕΥΠ INTIME

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στα αρχεία της ΕΥΠ πραγματοποίησε πριν από μερικές ημέρες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Αιφνιδιαστική επιτόπια έρευνα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τις τηλεφωνικές υποκλοπές μέσω του λογισμικού Predator.

Ο έλεγχος έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχ. Ζήση, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα. Κατά πληροφορίες, συνοδευόταν από δύο ειδικούς πραγματογνώμονες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Πρωτοδικείου Αθηνών και οι οποίοι συνέδραμαν τον εισαγγελικό λειτουργό στο να εξακριβώσουν αν και η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα συγκεκριμένα πρόσωπα παράλληλα με το λογισμικό.

Συγκεκριμένα, βασική ενέργεια των τριών προσώπων είναι να ελεγχθούν τα αρχεία της ΕΥΠ, ως προς το κατά ποσό παρακολουθούνταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, αλλά και άλλα πρόσωπα στα οποία είχε αποσταλεί το sms με το οποίο γινόταν παράνομη εγκατάσταση του λογισμικού predator.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται να φανούν το επόμενο διάστημα, καθώς η προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από τον Άρειο Πάγο βρίσκεται ένα βήμα πριν το τέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη εξεταστεί ως μάρτυρες δεκάδες πρόσωπα, ενώ έχουν ήδη έρθει απαντήσεις από σειρά αιτημάτων δικαστικής συνδρομής από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα