Κακοκαιρία: Δραματική η κατάσταση σε Θεσσαλία και Στερεά – Θρήνος για τους νεκρούς, αγωνία για τους αγνοούμενους

Κακοκαιρία: Δραματική η κατάσταση σε Θεσσαλία και Στερεά – Θρήνος για τους νεκρούς, αγωνία για τους αγνοούμενους
Μεγάλες καταστροφές στον Βόλο Eurokinissi

Τεράστιες καταστροφές έχει προκαλέσει το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, με δύο ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους και δύο να παραμένουν αγνοούμενοι. Μήνυμα του 112 στη Λαμία.

Τραγική παραμένει η κατάσταση στη Μαγνησία από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές.

Το πρωί, στην περιοχή Καλά Νερά στον Βόλο υποχώρησε από χείμαρρο γέφυρα που οδηγούσε στο Πήλιο και έπεσε στην κοίτη του ποταμού ένας ηλικιωμένος οδηγός με το αυτοκίνητό του. Οι πυροσβέστες μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν και τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, καθώς είχε τραυματιστεί.

Δυστυχώς στην περιοχή Πάλτση Μαγνησίας εντοπίστηκε νεκρή μία 87χρονη. Ο σύζυγός της, ο οποίος αγνοείτο, εντοπίστηκε ζωντανός, ωστόσο αγνοούμενοι παραμένουν ένας ηλικιωμένος που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην ίδια περιοχή και ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη.

Σημειώνεται πως ο πρώτος νεκρός από την κακοκαιρία ήταν στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο.

ΙΝΤΙΜΕ

Το βράδυ στον Βόλο κατέρρευσε τμήμα του δημοτικού γηροκομείου στην παλιά πτέρυγα που ευτυχώς δεν υπήρχε κανείς και δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ στήθηκε επιχείρηση μεταφορά των 94 τροφίμων του από τους πυροσβέστες. Επίσης χθες το απόγευμα, έξι άτομα προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής Πηλίου μετακινήθηκαν μόνοι με το ασθενοφόρο στο Δημαρχείο καθώς το Κέντρο Υγείας έχει πλημμυρίσει εντελώς.

Καταστροφές στο Βόλο απο την κακοκαιρία Eurokinissi

Μήνυμα 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στη Λαμία

Στο μεταξύ, μήνυμα από το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στη Λαμία, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Κακοκαιρία Daniel: Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από εχθές Τρίτη, έως σήμερα Τετάρτη νωρίς το πρωί, έχει λάβει 1.196 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Εικόνα από τη Λάρισα. Nephele Nomikou / SOOC

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 1.049 κλήσεις, εκ των οποίων, στη Μαγνησία, 750 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 200 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 200 άτομα, στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 130 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 30 άτομα, στην Καρδίτσα, 60 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 15 αντλήσεις υδάτων, στη Σκιάθο, 109 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 20 άτομα.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 80 κλήσεις, σε περιοχές της βόρειας Εύβοιας ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 13 αντλήσεις υδάτων, 6 κοπές δέντρων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 9 άτομα.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 20 κλήσεις, εκ των οποίων, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 9 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων, στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων και στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε μία κοπή δέντρου

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 47 κλήσεις, εκ των οποίων, στις Σπέτσες 12 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 8 αντλήσεις υδάτων, στην Επίδαυρο 10 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 2 άτομα, στο Κρανίδι 25 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 15 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 2 άτομα.

Κακοκαιρία Daniel: 112 για εκκενώσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας

Λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων που εκδηλώνονται στην Καρδίτσα και στα Φάρσαλα, εκδόθηκαν δύο διαφορετικά μηνύματα από το «112», για απαγόρευση κυκλοφορίας στις ανωτέρω περιοχές.

Με εντολή της Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων επίσης στο Δήμο Δομοκού Φθιώτιδας και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Ακόμη, το «112» καλεί όσους βρίσκονται στις περιοχές Σοφιάδα και Πετρίλια να αποκακρυνθούν προς Νέο_Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

Πλημμύρες στο δρόμο πρός Σοφιάδα του δήμου Δομοκού Eurokinissi

Το «112» καλεί ακόμη τους κατοίκους σε Μέθανα Τροιζήνα να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Από την Πυροσβεστική υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη 07-09-2023, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Για σήμερα Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  1. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
  2. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε Γενική Επιφυλακή. Καλούνται οι πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Οι διακοπές στην κυκλοφορία

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ολική διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο -2- ρεύματα κυκλοφορίας (προς Αθήνα & προς Θεσσαλονίκη), από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τη χ.θ. 321+580 (όρια Π.Ε. Λάρισας με Π.Ε. Μαγνησίας).

– Τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον Α/Κ Νίκαιας και μέσω της περιφερειακής Οδού Τρικάλων θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων και ακολούθως στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας) και μέχρι την χ/θ 274+620 (Κόμβος Σούρπης) & διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, από χ/θ 261+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) και μέχρι την χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας). Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με εξαίρεση το τμήμα του οδικού δικτύου που συνδέει τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ήτοι την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων – Λάρισας & την Εθνική Οδό Γρεβενών – Μουργκανίου, Εθνική Οδός Ιωαννίνων – Τρικάλων – Λάρισας

Αίρεται η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Σκιάθο, εκτός των περιοχών Αγία Παρασκευή – Τρούλος – Πλατανιά, όπου συνεχίζει να ισχύει ολική διακοπή της κυκλοφορίας.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στην 3η χ/θ της Ε.Ο. Αχλαδιού – Κοτσυκιάς του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας (Νομός Ευβοίας).

Στην 1η χ/θ της Επ. Οδού Σηπιάδας – Καλαμούδι (περιοχή Ρετσινόλακκος) και στην παραλιακή οδό από το ύψος του κόμβου Νησιώτισσας (είσοδος για Ν. Πύργο) έως και τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Ν. Πύργου – Ωρεών.

ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ:

Στην οδό Ιωάννου Τσεκούρα, περιοχή ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΞΗΡΙΑΣ Λαμίας, στο ύψος της τοποθεσίας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» έως την επιχείρηση «ΚΑΡΒΕΛΗΣ» (συνεχίζει η διακοπή από την 04-09-2022), από την 34η χ/θ έως την 52,800η χ/θ της Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας και έως την 54,500η χ/θ της Π.Ε.Ο. Λαμίας – Καρδίτσας και στην Επ. Οδός Μύλων – Πελασγίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα