Κακοκαιρία: Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα

Διαβάζεται σε 2'
Σχολείο (φωτογραφία αρχείου)
Σχολείο (φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ

Σε ποιες περιοχές της χώρας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αύριο, Δευτέρα (22/01) λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει προκαλέσει ορισμένα προβλήματα, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και του παγετού που σημειώθηκε κυρίως σε περιοχές του βόρειου τμήματος.

Έτσι, αποφασίστηκε ορισμένα σχολεία να παραμείνουν κλειστά αύριο, Δευτέρα (22/01) προκειμένου να προστατευθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα φαινόμενα.

Κακοκαιρία: Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα (22/01) όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας, με αποφάσεις των δημάρχων. Στο δήμο Βελβεντού τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10 πρωί.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί ολικού παγετού και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας, ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Εορδαίς, κ.Παναγιώτη Ν.Πλακεντά. Οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις, καθώς ενδέχεται να παραμείνουν κλειστά και άλλα σχολεία στη δυτική Μακεδονία.

 

Κλειστά θα παραμείνουν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στους δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών Γεώργιου Στεργίου, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Δήμο Πρεσπών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Ο Παιδικός Σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Οι σχολικές μονάδες του δήμου Καστοριάς για τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις 10:00 αλλά η τελική απόφαση με τις τελευταίες εκτιμήσεις θα γίνει στις 18.00 όπου θα βγει και η επίσημη ανακοίνωση. Ο δήμος Καστοριάς εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμη και να μην ανοίξουν αύριο οι σχολικές μονάδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα