Καλύβια: Ελεύθερος ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του

Διαβάζεται σε 2'
Περιπολικό της αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου)
Περιπολικό της αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο 16χρονος κατηγορούμενος, που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του στα Καλύβια, και οι συγγενείς του, μίλησαν στην ανακρίτρια για σωρεία κακοποιητικών περιστατικών που ζούσε το παιδί.

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στα Καλύβια την περασμένη Παρασκευή (22/12).

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ανηλίκων, με την απολογία του να διαρκεί μερικά λεπτά. Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Ορίστηκε μόνο επιμελητής για να επιβλέπει την πορεία του, όπως προβλέπεται για ανήλικους κατηγορούμενους.

Κατά πληροφορίες, ο ανήλικος υποστήριξε ότι τον κακοποιούσε συστηματικά ο πατέρας του, τονίζοντας: «Αυτό που έκανα είναι κακό. Το μετανιώνω σαν πράξη. Αισθάνομαι ανακούφιση, απελευθερώθηκα. Πλέον δεν φοβάμαι εγώ και η οικογένεια μου». Αναφέρθηκε σε ακραία περιστατικά βίας κατά του ίδιου και κατά άλλων μελών της οικογένειας του, ενώ εντός της δικογραφίας φαίνεται πως υπάρχουν σειρά αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την κακοποίηση του παιδιού.

Νωρίτερα, ενώπιον της ανακρίτριας Ανηλίκων βρέθηκαν μέλη της οικογένειας και του φιλικού περιβάλλοντος του 16χρονου, εν αναμονή της απολογίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συγγενείς -μεταξύ των οποίων η μητέρα του και ο αδελφός του– οι οποίοι θέλησαν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του 16χρονου. Πρόθεση τους φέρεται να είναι η επιβεβαίωση των υπερασπιστικών ισχυρισμών του 16χρονου, σύμφωνα με τους οποίους ο ίδιος υπήρξε θύμα χρόνιας κακοποίησης.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής 22/12, στη μονοκατοικία που έμενε ο 71χρονος με το μικρότερο γιο του, στα Καλύβια. Η πρώην σύντροφος του θύματος, 45 ετών, έμενε με το μεγαλύτερο παιδί τους σε άλλο σπίτι σε κοντινή περιοχή.

Ο ανήλικος φέρεται να επιτέθηκε με δυο μαχαίρια στον πατέρα του την ώρα που έμπαινε στο σπίτι και του κατάφερε πολλά τραύματα σε κοιλιά, θώρακα και πλάτη.

Ο 71χρονος προσπάθησε να τρέξει από τις σκάλες κι έπεσε αιμόφυρτος στην αυλή της πολυκατοικίας.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ ο 16χρονος τηλεφώνησε στη μητέρα του και της λέει ότι μετά από καυγά σκότωσε με μαχαίρι τον 71χρονο πατέρα του. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στα αίματα τον άνδρα και πέρασαν χειροπέδες στον ανήλικο δράστη.

Όταν έφτασαν στη μονοκατοικία οι πρώτοι αστυνομικοί, ο ανήλικος φέρεται να τους είπε ότι αγανάκτησε λόγω της συμπεριφοράς του πατέρα του, δεν άντεξε και έφτασε στο σημείο να τον σκοτώσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα