Καρέ-καρέ η δράση της συμμορίας νεαρών και ανηλίκων που “άνοιγαν” καταστήματα στα Β.Προάστια

Διαβάζεται σε 2'
Καρέ από τη δράση της συμμορίας που διέπραττε ληστείες
Καρέ από τη δράση της συμμορίας που διέπραττε ληστείες Glomex

Τα μέλη της συμμορίας εισέβαλαν σε 11 καταστήματα μέσα σε μία νύχτα και σε μόλις 2 ώρες. Είναι υπεύθυνοι για 6 ληστείες και 25 κλοπές-διαρρήξεις, με την έρευνα να συνεχίζεται.

Ο φόβος και τρόμος είχε γίνει η σπείρα πέντε άγουρων ληστών 15 έως 18 ετών που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αμαρουσίου, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό Ρομά της Νέας Ζωής Ασπροπύργου.

Από τον Ιανουάριο έως πρόσφατα πραγματοποιούσαν τα ξημερώματα εφόδους σε καταστήματα της Βορειοανατολικής Αττικής και διέπρατταν διαρρήξεις, κλοπές ακόμη και ληστείες.

Οι δράστες όταν γίνονταν αντιληπτοί ή έβρισκαν υπαλλήλους δεν δίσταζαν να ασκήσουν βία ή να απειλήσουν τα θύματά τους με μαχαίρια. Κάμερες κατέγραψαν καρέ-καρέ την δράση τους.

Σε κατάστημα στο Ψυχικό, μία υπάλληλος που καθάριζε αντιλήφθηκε να κοιτάζουν ύποπτα από την βιτρίνα. Οι δράστες έσπρωξαν την πόρτα με δύναμη και άρχισαν να την καταδιώκουν, ενώ εκείνη τρέχοντας κατάφερε να τους ξεφύγει και να βγει στον δρόμο από την πίσω πόρτα.

Σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας φούρνων στο Μαρούσι αφού έψαξαν τους χώρους, εντόπισαν σε γραφείο του υπογείου ένα πακτωμένο χρηματοκιβώτιο και με τη χρήση μεταλλικής σχάρας από φρεάτιο, παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν περίπου 10.000 ευρώ.

Σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας με πιτσαρίες στο Χαλάνδρι, έσπασαν την γυάλινη είσοδο του καταστήματος με μία κλωτσιά και λίγα λεπτά μετά βγήκαν έξω κρατώντας στα χέρια το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης με το οποίο έφυγαν.

Εισέβαλαν σε 11 καταστήματα μέσα σε μία νύχτα και σε μόλις 2 ώρες. Από την έως τώρα έρευνα της Ασφάλειας Αμαρουσίου προέκυψε πως είναι υπεύθυνοι για 6 ληστείες και 25 κλοπές-διαρρήξεις, με την έρευνα να συνεχίζεται.

Μάλιστα τα μέλη της συμμορίας δεν δίσταζαν να επιδεικνύουν τη λεία τους σε αναρτήσεις που έκαναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας από τους δράστες έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για τα ίδια αδικήματα.

Δείτε βίντεο από τη δράση της συμμορίας:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα