Καταδίκη του δικομματισμού ζήτησε η Αλέκα

Καταδίκη του δικομματισμού ζήτησε η Αλέκα
Συνεχίζει την περιοδεία της η Αλέκα Παπαρήγα

Καταδίκη των κομμάτων εξουσίας και της πολιτικής τους, ζήτησε η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα από την Καβάλα όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη

Σφοδρή επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έκανε η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από την Καβάλα όπου περιοδεύει. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά την επίσκεψή της στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε πως είναι σημαντικό για την πολιτική ζωή του τόπου να μη χαθεί άλλη μια τετραετία με τον δικομματισμό ακλόνητο.

Η καταδίκη του δικομματισμού και η ενίσχυση του ΚΚΕ, είναι το κεντρικό σύνθημα με το οποίο το ΚΚΕ κατέρχεται στις εκλογές, ένα σύνθημα που ενοχλεί και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γιατί η μεν πρώτη θέλει να πείσει ότι έχει σοβαρές διαφορές από τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και το δεύτερο γιατί παρά την εμπειρία διακυβέρνησης 20 χρόνων θέλει να πείσει ότι είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ με ριζοσπαστικά στοιχεία” δήλωσε  η κ. Παπαρήγα.

Σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε: ” Εμείς είμαστε εναντίον στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ όπως και εναντίον οποιουδήποτε άλλου που εκτιμούμε με αποδείξεις ότι υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Δεν μας ενδιαφέρουν τα σύμβολα, αλλά κοιτάμε την πολιτική τους. Όλα αυτά που λέγονται έχουν στόχο να συγκρατήσουν τα λαϊκά στρώματα, να τα πείσουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Επειδή το ΚΚΕ όπως και η ζωή και η εμπειρία, αποκαλύπτει ότι συμπλέουν, αυτό τους ενοχλεί“.

Η ΓΓ του ΚΚΕ σχολίασε και το ενδεχόμενο πεντακομματικής βουλής, λέγοντας πως το ΚΚΕ δεν θα επηρεαστεί από ένα τέτοιο ενδεχόμενο διότι έχει σαφείς στόχους, καθαρές ιδέες και δεν ετεροκαθορίζεται. Όσο για το αν πιστεύει ότι το ΚΚΕ απειλείται από το ΛΑΟΣ, είπε πως η μόνη απειλή είναι να μην έχει απώλειες ο δικομματισμός και ” παλεύουμε για να έχει απώλειες και αυτό ενοχλεί και όσους έχουν διασυνδέσεις με τα δυο κόμματα. Διεκδικούμε ισοτιμία στην προβολή μέσω των μέσων ενημέρωσης για όλους και όταν δεν τηρείται αυτό αντιδρούμε“.  Τέλος, η κ. Παπαρήγα τόνισε πως δεν έχει σημασία αν οι εκλογές θα βγάλουν σταθερή κυβέρνηση ή όχι, αλλά το αν θα υπάρξει αλλαγή της μέχρι τώρα  πολιτικής που ακολουθείται απ’ τα κόμματα εξουσίας.


 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα