Καταγγελία Die Linke: Επιχειρήσεις Γερμανών νεοναζί στον Έβρο

Καταγγελία Die Linke: Επιχειρήσεις Γερμανών νεοναζί στον Έβρο
Δεκάδες άνθρωποι περπατούν προς τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας. AP

Καταγγελία του αριστερού κόμματος της Γερμανίας, Die Linke, πως Γερμανοί νεοναζί φτάνουν στην Ελλάδα διαδηλώνοντας υπέρ του κλεισίματος των συνόρων.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στη Γερμανία καταγγελία της Die Linke πως γίνονται συντονισμένες επιχειρήσεις προσέγγισης των ελληνοτουρκικών συνόρων από γερμανικές νεοναζιστικές οργανώσεις.

Η Katharina König-Preuss, υπεύθυνη για την καταπολέμηση του ρατσισμού και φασισμού της Die Linke στο κρατίδιο της Θουριγγίας, κατήγγειλε ότι από πληροφορίες, ιντερνετικά τσατ και καλέσματα “Γερμανοί Νεοναζί προσπαθούν να προσεγγίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα και να διαμαρτυρηθούν υπέρ του κλεισίματος της οδού σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως αναλυτικά έγραψε σε δημοσίευση της στο Twitter:

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα νομικά μέσα για να εμποδίσουμε τους Γερμανούς νεοναζί να φτάσουν στην Ελλάδα. Υποστηρίζω γενικά τα ανοιχτά σύνορα, αλλά αυτό δεν ισχύει αν οι νεοναζί θέλουν να ξεκινήσουν να επιτίθενται σε ευάλωτους ανθρώπους. Το καθήκον εδώ είναι να αποτρέψουμε τους νεοναζί και να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες”.

Αναλυτικά και η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος εδώ.

Επιπλέον, όπως καταγγέλλει αντιφασιστική σελίδα της Νέας Υόρκης, ο ηγέτης της ακροδεξιάς οργάνωσης “Generation Identity” της Αυστρίας ταξίδεψε με τη σύζυγό του στα ελληνοτουρκικά σύνορα προκειμένου να κάνουν ξεκάθαρο στους πρόσφυγες πως “Δεν θα κάνουν την Ευρώπη πατρίδα τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα