Κερατέα: Εντοπίστηκε το σημείο από όπου ξεκίνησε η φωτιά – Τι εξετάζεται

Διαβάζεται σε 2'
Επιχείρηση της Πυροσβεστικής
Επιχείρηση της Πυροσβεστικής (Εικόνα αρχείου) Eurokinissi / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Οι Αρχές ερευνούν το ακριβές σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά στη Φέριζα Κερατέας για να εντοπίσουν την αιτία της. Ανατρέπονται οι αρχικές υποθέσεις για θερμές εργασίες.

Ανατρέπονται οι αρχικές υποδείξεις για την αιτία που προκάλεσε την φωτιά στην Φέριζα Κερατέας που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (29/06) και έκαναν λόγο για θερμές εργασίες.

Από την πρώτη στιγμή ανέλαβε τις έρευνες η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε συνεργασία με το τοπικό ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, αναζητούν το ακριβές σημείο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά, το οποίο φέρονται να έχουν εντοπίσει, με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να σημειώνουν πως δεν είναι αυτό το οποίο αρχικά είχε υποδειχθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούν σπίτι – με κάμερες ασφαλείας- το υλικό των οποίων θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς που φαίνεται να ξεκίνησε από «πρανές οδού».

Αυτό σημαίνει ότι ερευνάται εάν κάποιος διέσχισε εκείνο το σημείο έναρξης και για κάποιο λόγο μετά το πέρασμα, ξέσπασε η φωτιά.

Τριάντα drone επιχειρούν στον Αττικό ουρανό σήμερα όπως και αντίστοιχες μέρες που χαρακτηρίζονται σοβαρές λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Πρόκειται για drone του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και ενοικιαζόμενα τα οποία έχουν και σταθερό σημείο επιτήρησης αλλά πραγματοποιούν και πτήσεις.

Σημειώνεται πως μόνο μέσα σε ένα 24ωρο, από τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης έως τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, εκδηλώθηκαν 44 αγροτοδασικές πυρκαγιές από τις οποίες οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα